≫ 

Navršava se 26 godina od ubistva novinarke Dade Vujasinović: Slučaj i dalje otvoren

Radislava Dada Vujasinović pronađena je mrtva u svom stanu u Trećem bulevaru u Novom Beogradu

  • 0
Dada Vujasinović Foto: dadavujasinovic.com

Udruženje novinara Srbije (UNS) podsetilo je danas da se u sredu, 8. aprila, navršava 26 godina od smrti novinarke "Duge" Dade Vujasinović.

Predsednik Komisije za istraživanja ubistava novinara Veran Matić izjavio je da Komisija nema novih informacija u vezi s njenom smrću i da nije dobilo nove od Tužilaštva, ali je dodao da je slučaj i dalje otvoren.

U Višem javnom tužilaštvu UNS-u je rečeno da s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije "nastavlja da preduzima radnje radi utvrđivanja postojanja krivičnog dela, izvršioca i zbog obezbeđivanja dokaza".

Podseća se da je Tužilaštvo tokom 1994. godine preduzelo niz provera i iniciralo postupak pred tada nadležnim sudom, kada su ispitani brojni svedoci i obavljena različita veštačenja.

- Formirana je komisija veštaka sudske medicine i balističara, a obavljena je i rekonstrukcija događaja na licu mesta u prisustvu sudskih veštaka i članova porodice Vujasinović - navode u Tužilaštvu.

Ističu da veštaci nisu mogli da se izjasne da li je u ovom slučaju reč o samoubistvu ili ubistvu, ili nesrećnom slučaju, ali da te mogućnosti nisu mogli da isključe.

Dodaju i da je zbog nalaza veštaka kojeg je angažovala porodica novinarke, zahtevano još jedno dopunsko sudsko-medicinsko i balističko veštačenje.

Radislava Dada Vujasinović pronađena je mrtva u svom stanu u Trećem bulevaru u Novom Beogradu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA