≫ 

Masovna tuča migranata i u Krnjači: Pripadnici vojske i policije reagovali kako bi smirili situaciju

U medijima se juče pojavila informacija da su se migranti u prihvatnom centru u Krnjači potukli među sobom, a potom napali obezbeđenje i pripadnike vojske, koji su potom pucali u vazduh

  • 62
KORONA MERE VOJSKA Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Nakon informacije koja je pojavila juče u pojedinim medijima, a gde se navodi da je sinoć došlo do masovne tuče migranata u Prihvatnom centru u Krnjači, nakon čega su napali i obezbeđenje i pripadnike Vojske koji su navodno upotrebili oružje i ispalili četiri projektila u vazduh, uputili smo pitanja Ministarstvu odbrane kako bismo proverili detalje i informacije o ovom incidentu. Iz Ministarstva su potvrdili da je došlo do masovne tuče migranata u ovom centru, kao i da je reagovala vojska i policija.

- U Centru za azil u Krnjači sinoć je došlo do masovne tuče migranata. Pripadnici Vojske Srbije koji obezbeđuju ovaj objekat, kao i 16 drugih migrantskih kampova u Srbiji, reagovali su u skladu sa ovlašćenjima u cilju smirivanje situacije, u šta se ubrzo uključila i policija - piše u odgovoru Ministarstva odbrane.

Iz Ministarstva navode da su red i mir u kampu zavedeni, a takva je situacija i danas. Dodaju da u sinoćnoj tuči nije bilo povređenih.

- Pripadnici Vojske Srbije nastavljaju sa izvršenjem svog redovnog zadatka na obezbeđenju Centra u Krnjači - dodaju iz Ministarstva odbrane.

Podsetimo, 24 sata pre ovog incidenta, dogodila se masovna tuča migranata i u Prihvatnom centru u Obrenovcu. Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je do tuče očigledno došlo između migranata koji su duže u centru i onih koje je Vojska Srbije odlučila da skloni s ulica i smesti u centre. Čučković je rekao da je bilo optužbi i za krađu ličnih stvari, sukoba koji je vezan za pokušaj izlaska van ovog kruga, kao i napada na 12 radnika Komesarijata. On je dodao da su migranti polupali ambulantu i ostale prostorije.

Prema njegovim rečima, uhapšeno je 30 migranata.

Nakon incidenata koji su se dogodili u protekla dva dana u centrima u Krnjači i Obrenovcu oglasio se Komesarijat za izbeglice i migracije.

Iz Komesarijata su rekli da se migranti u Srbiji se već više od tri nedelje nalaze u potpunoj izolaciji od okruženja, a neki centri i duže od mesec dana.  Kako su naveli,"usled karantina u kom se nalaze, očekivan je porast napetosti, tenzija i nervoze u centrima. To, međutim, nije ni razlog ni opravdanje za kršenje odredbi vanrednog stanja, koje u situaciji velike opasnosti po zdravlje stanovništva, moraju da poštuju svi."

"Komesarijat za izbeglice i migracije očekuje od nadležnih da sve vinovnike nemira procesuira po zakonu koji važi u ovim vanrednim okolnostima i saopštava da ni ubuduće neće tolerisati kršenje odredbi vanrednog stanja unutar centara", navodi se u saopštenju.

Video: Teror na liniji 860: Grupe migranata napadaju vozače, prete i odsecanjem glave

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petkovic Vidoje

    7. april 2020 | 17:54

    Treba to sve proterati. Sve im je obezbedjeno i hrana, voda, ambulanta da moze da se leci a on je polupa. U avion i vrati ga odakle je i dosao.

  • Aha

    7. april 2020 | 18:25

    Najmanje ih ima iz Sirije ,najvise iz Sudana ,Avganistana ,Pakistana ...Sacuvaj Boze sta nas snadje.

  • Miki

    7. april 2020 | 17:52

    Sinhronizovani napadi po centrima.Treba razmisliti o tome.Država treba oštrije da reaguje,ako im se ne sviđa proterati odakle su i došli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA