≫ 

Odložen početak suđenja braći makroima zbog prostitucije i trgovine ljudima: Nešto su već priznali

Braća su na pripremnom ročištu priznali da su posredovali u prostituciji. Mihailo Maksimović negira da je trgovao ljudima

  • 1
Mihailo Maksimović Foto: Facebook/Mihailo Maksimovic

Početak suđenja braći makroima Mihailu Maksimoviću i Dušanu Milenkoviću, povodom optužbi za podvođenje devojaka i posredovanju u prostituciji, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu.

Prema našim informacijama, suđenje je odloženo na neodređeno, a optuženi koji se u pritvoru nalaze od hapšenja u februaru prošle godine, nisu dovedeni u sud.

Mihailu Maksimoviću na teret se stavlja krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije u odnosu na jednu devojku i krivično delo trgovina ljudima u odnosu na dve devojke. Dušanu Milenkoviću se na teret stavljaja posredovanje u vršenju prostitucije u odnosu na sve tri devojke.

Prema našim saznanjima, braća se terete da su učestvovala u dogovaranju sastanaka klijenata i devojaka koje su za njih radile. Maksimović se između ostalog tereti da je ugovarao cenu za seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka, kao i da je od njih uzimao deo zarade.

Dušan Milenković Foto: Facebook/Dusan Milenkovic

Prema našim saznanjima, braća makroi su na pripremnom ročištu održanom krajem februara ove godine priznali da su posredovali u prostituciji, dok je Maksimović negirao da je izvršio krivično delo trgovina ljudima. 

Na glavnom pretresu njih dvojica će imati priliku da javno i detaljnije iznesu svoju odbranu.

Maksimović i Milenković uhapšeni su nakon što su devojke koje su za njega radile odlučile da progovore nakon što su uhapšene u jednom poznatom beogradskom hotelu sa mušterijama iz inostranstva. Prema našima saznanjima, dve devojke koje su saslušane u istrazi dobile su status posebno osetljivih svedoka. One su, kako nezvanično saznajemo, između ostalog rekle da ih je Maksimović primoravao da idu na treninge, kod ginekologa, psihologa.

Za trgovinu ljudima zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora, a za posredovanje u vršenju prostitucije od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

Mediji su ranije pisali da je Maksimović zbog prostitucije već hapšen 2014. godine. Sredinom 2015. godine sklopio nagodbu sa Prvim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivice i sud ga je osudio uslovno na deset meseci zatvora, sa rokom provere od tri godine. Takođe, pristao je i da plati novčanu kaznu od 120.000 dinara.

Video: Ono što je policija zatekla u leglu bluda i razvrata retko se viđa, a onda se desio Tocilo

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA