≫ 

Sandulović pušten iz pritvora, ali mu je zabranjeno napuštanje boravišta: Negirao krivicu

Sandulović je negirao izvršenje sva tri krivična dela koja mu se stavljaju na teret, pišu "Novosti"

  • 2
Nikola Sandulović Foto: Media centar Beograd

Predsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović pušten je iz pritvora nakon saslušanja u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Kako je za "Novosti" rekao njegov branilac Milorad Konstantinović, njemu je ipak izrečena mera zabrane napuštanja mesta boravišta, odnosno Beograda.

Kako saznaju "Novosti", Sandulović je negirao izvršenje sva tri krivična dela koja mu se stavljaju na teret - izazivanje panike i nereda širenjem lažnih informacija, ometanje pravde i sprečavanje službenog lica na dužnosti. On je u video-snimku, koji je postavio na "Fejsbuku" pre dve nedelje, uputio pretnje policajcima i tužiocu. Takođe je tvrdio da su testovi za virus dobijeni iz Kine lažni, a naveo je i primer da je u Italiji skočio broj zaraženih nakon što su Kinezi došli da im pomognu. Tužilaštvo je ocenilo da je to izazivanje panike i pokrenulo postupak.

Prema informacijama ovog lista, Sandulović je na saslušanju tvrdio da on nikome nije pretio, već je samo upozorio službene organe da rade po zakonu ili će protiv njih podneti krivične prijave. Kazao je da ih time nije sprečavao da rade svoj posao, niti je bilo kog policajca ili tužioca imenovao.

Kada je reč o izazivanju panike, tvrdio je da je samo izneo statističke podatke koji su govorili da se stanje u Italiji pogoršalo od kada su stigli Kinezi. Kazao je da ih nije optužio da su baš oni tome uzrok, već da je smatra da je nama neko drugi bolje mogao da pomogne.

Podsećanja radi, kako je "Telegraf" već pisao, Sandulović je zbog objavee na Fejsbuku uhapšen 28. marta. Dva dana kasnije doveden je u tužilaštvo, ali tada nije saslušan jer je rekao da se "ne oseća dobro".

- Sandulović je izjavio kako mu navodno nije dobro. Poštujući njegova prava, upućen je na pregled u Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć - rečeno je tada "Telegrafu" u ovom tužilaštvu.

Pritvor mu je tada bio određen, kako nam je rečeno,  s obzirom na to da postoji opasnost od isticanja roka za zadržavanje (od 48 sati), a da osumnjičeni nije saslušan od strane tužilaštva na okolnosti dela koja mu se stavljaju na teret.

Video: Pare na sve strane: Pogledajte hapšenje bivšeg fudbalera Reala i članova bande koji su nameštali mečeve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !

    9. april 2020 | 13:01

    "Izjavio kako mu navodno nije dobro " Krajnje neljudski.Otkud vi znate da li mu stvarno ili navodno nije bilo dobro?Otud sto je opozicionar?Svo smo ljudi aman..

  • Mio

    9. april 2020 | 13:42

    U Francuskoj je receno da testovi nisu pouzdani i da u junu dolaze pouzdani testovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA