Srbin sa poternice uhapšen u Bijelom Polju: Tereti se za 4 krivična dela, ilegalno živi u Crnoj Gori

Reč je o S. P. (45), policija u autu pronašla puške

  • 5
Hapsenje, crna gora

Foto: Shutterstock, Pixabay

Policija je u Bijelom Polju izvršila kontrolu vozila u kojem su se nalazili Đ. Š. (24) iz Bijelog Polja i S. P. (45) iz Republike Srbije i pronašla pušku marke "Baikal" kalibra 12 mm, kao i dve puške marke "Zastava" kalibra 12 mm koje je oduzela, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju, operativna saznanja su ukazivala na to da se S. P. potražuje od strane Republike Srbije zbog izvršenja nekoliko krivičnih dela, prenosi Blic.

- Posredstvom Zajedničkog centra za policijsku saradnju u Trebinju, Uprava granične policije Republike Srbije je graničnoj policiji u Bijelom Polju dostavila provere za S. P. te se došlo do saznanja da je za njim raspisana nacionalna potraga u Republici Srbiji zbog sumnje da je izvršio četiri krivična dela na toj teritoriji - navode iz crnogorske policije.

S. P. je lišen slobode i protiv njega su podnete dve prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o strancima - neprijavljivanje boravka i nezakoniti boravak. Njega je Sud za prekršaje kaznio novčanom kaznom u iznosu od 1.500 evra i za njega će biti doneto rešenje o otkazu boravka u Crnoj Gori i on je predat graničnoj policiji Republike Srbije na Graničnom prelazu Gostun.

Takođe, operativnom obradom policija je došla do saznanja da je S. P. privremeno koristio za stanovanje objekat u mestu Stožer u Bijelom Polju vlasništvo Đ. Š.

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Bijelom Polju izvršen je pretres ovog objekta prilikom čega je bjelopoljska policija pronašla 18 patrona lovačke municije kalibra 12 mm i 17 komada bojeve municije kalibra 7.9 mm.

Sa svim navedenim je upoznat nadležni tužilac koji će se izjasniti o kvalifikaciji dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA