≫ 

Zlatanu Krstiću sud u Prištini produžio pritvor za još 2 meseca: Podignuta i optužnica

- Zlatan Krstić uopšte nije bio na KiM tokom rata, niti je bio mobilisan. Sama optužnica je rezultat proizvoljnih pretpostavki specijalnog tužioca - rekao je Krstićev advokat Dejan Vasić

  • 0
Zatvor Foto: Pixabay

Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini produžilo je za još dva meseca pritvor Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, osumnjičenom da je počinio ratni zločin u okolini Uroševca tokom rata 1999. godine, rekao je danas njegov advokat Dejan Vasić.

On je za Kosovo onlajn rekao da se produženjem mere navršava puna godina kako je Krstić pritvoren, a da je Specijalno tužilaštvo Kosova, u međuvremenu, protiv njega podiglo optužnicu pod sumnjom da je izvršio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništa.

Optužnica Krstića dovodi u vezu sa ubistvom četvorice članova porodice Nuhaj iz Nerodimlja, u opštini Uroševac, tokom marta 1999. godine.

- Zlatan Krstić uopšte nije bio na KiM tokom rata, niti je bio mobilisan. Sama optužnica je rezultat proizvoljnih pretpostavki specijalnog tužioca. Siguran sam da će se tokom postupka nevinost mog branjenika nesumnjivo dokazati", istakao je Vasić.

On je dodao da ga u ovom trenutku hrabri Krstićevo stabilizovano zdravstveno stanje, kao i želja predsednika sudskog veća Muse Konđeljija da postupak bude sproveden hitno i u skladu sa zakonom.

Video: Nebojša je robijao 15 godina zbog zločina nad muslimanima, a u zatvoru se oženio muslimankom

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA