≫ 

Sumnja se da je Miloš ubio celu porodicu, pa čak i trudnicu, ali neće ići na doživotnu robiju

On je osumnjičen za teško ubistvo

  • 10
Miloš Ilić Foto: Facebook/Milos Ilic

Miloša Ilića (20), osumnjičenog za teško ubistvo oca Predraga (45), trudne sestre Ane (19), maćehe Danijele Radojković (43) i polusestre Sare (12), od najteže kazne - doživotnog zatvora, ukoliko bude osuđen, spasiće to što je mlađi punoletnik!

Iliću je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Leskovcu odredio pritvor do 30 dana, a Ljiljana Zlatanović Janković navela je da je osumnjičen za teško ubistvo.

Bojnik, kuća u kojoj su živeli Ilići Bojnik, kuća u kojoj su živeli Ilići / FOTO: Telegraf

- Za to krivično delo prema Krivičnom zakonu koji je stupio na snagu 1. decembra 2019. godine propisana je kazna zatvora od minimum deset godina ili doživotni zatvor, s tim da se doživotni zatvor ne može izreći licu koje u vreme izvršenja krivičnog dela nije navršilo 21 godinu - navela je tužiteljka Liiljana Zlatanović Janković u odgovoru za "Blic".

Kako je osumnjičeni 20-godišnjak, mlađi punoletnik, iz ovoga se naslućuje da će, u slučaju da bude optužen, a zatim i osuđen za teško ubistvo (što će se verovatno i desiti), doživotni zatvor zameniće višegodišnja robija.

Osumnjičeni još nije objasnio ni zašto je na spavanju usmrto oca, trudnu sestru, polusestru i trudnu maćehu, jer se, kako su naveli pojedini mediji na saslušanju, branio ćutanjem. On je, kako se zasada pretpostavlja, u noći između 9. i 10. maja u iznajmljenoj kući u Leskovcu ukućane na spavanju usmrtio sekirom. Navodno su se prethodne večeri posvađali zbog para. Miloš je posle zločina otišao kod dede, svog imenjaka, i ispričao šta je uradio.

Miloševe žrtve sahranjene su prekjuče na lokalnom groblju u selu Granica kraj Bojnika. Sve četvoro su spušteni u jednu raku, a na poslednji put ih je ispratilo 70-ak prijatelja i rođaka. Sahranu je organizovao lokalni Centar za socijalni rad jer su bili korisnici socijalne pomoći.

Danijela Daka Daca Ilic i Predrag Predrag i Danijela / Foto: Facebook/Danijela Daka Daca Ilic

Podsetimo, krvavom piru navodno je prethodila svađa zbog novca. Nakon tragedije oglasilo se Ministarstvo za rad koje je u saopštenju navelo da im je leskovački Centar za socijalni rad dostavio izveštaj u kome se navodi da njima nikada nije bilo prijavljeno nasilje u porodici.

Takođe, i zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva za rad, MUP-a, Centra za socijalni rad u Bojniku i Centra za socijalni rad u Leskovcu da bi ispitao okolnosti koje su dovele do porodičnog nasilja sa tragičnim ishodom.

Godine i ranije bile olaksica

Svojevremeno je Aleksandar Matić, ubica Slavoljuba Božovića i Zorana Pavličića, inspektora Trećeg odeljenja beogradske policije, koji je ranio i njihovog kolegu Rodoljuba Milovića u januaru 1999. godine u Beogradu, osuđen na samo 21 godinu zatvora. U vreme zločina imao je samo 19 godina, pa kao mlađi punoletnik nije mogao da bude osuđen na smrtnu kaznu.

Video: Komšije porodice Ilić: Maćeha je podvodila Miloševu sestru Anu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • seljo

    14. maj 2020 | 23:17

    ja bih njega odveo u duboku sumu i vezao za drvo

  • Dare

    14. maj 2020 | 20:10

    40 god je malo. Toliko o nasim zakonima ako si mladji od 21 god mozes ubiti 100-200 ljudi i dozivotna za tebe ne vazi. Sta reci ?

  • mile levi

    14. maj 2020 | 20:47

    Ovo je za smrtnu a ne mi da ga hranimo 40g

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA