Dok je Dragan krvario, Igor uzeo heroin i pobegao: Stravični detalji ubistva u Lazarevcu

Igor B. (37) iz Lazarevca uhapšen zbog ubistva Dragana Radonjića (40)

  • 0
Ubistvo nožem, nož, ubica, fantomka Foto ilustracija: Shutterstock

Lazarevčanin Igor B. (37) uhapšen je zbog sumnje da je sa više udaraca nožem sredinom aprila ove godine ubio sugrađanina Dragana Radonjića u njegovoj kući u Ulici vladike Nikolaja Velimirovića. Prvi nalazi istrage ukazuju da je  mogući motiv svađa oko veće količine heroina, koju je žrtva kupila, a osumnjičeni je posle zločina - ukrao!

Prema nezvaničnim saznanjima, Igor B. je saznao da je Radonjić nabavio drogu, koju je hteo da izmiksa i preproda. Njih dvojica su se poznavala odranije i kritične večeri njega je žrtva pustila u kuću ne sluteći šta će se dogoditi. Oni su se, navodno, i ranije sastajali, a uvek je tu bilo i žena, koje su podvodili.

Policijska traka, uviđaj Lazarevčanin Igor B. (37) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio ubistvo / Foto-Ilustracija: Marko Jovanović

Operativci beogradske kriminalističke policije su posle višenedeljnog rada, a zahvaljujući tragovima sa mesta zločina, uspeli da sklope kockice i uhapse osumnjičenog. Utvrđeno je da je Igor B. nekoliko puta udario Radonjića nožem u grudi i stomak.

- Dok je žrtva krvarila, osumnjičeni je uzeo heroin i pobegao. Inače, obojica imaju "bogat" kriminalni dosije, uglavnom zbog trgovine narkoticima, a Radonjić i za posredovanje u prostituciji i trgovine ljudima - navodi izvor "Novosti" iz istrage.

Ubijeni Lazarevčanin poslednji put je viđen sredinom aprila u društvu nekoliko žena.

- Videli smo iz svojih dvorišta kako ide ka svojoj kući sa nekoliko devojaka. Dobacio sam drugom komšiji kako će Draganče izgleda opet da orgija. Šalili smo se  - ispričale su komšije.

Jedan od Radonjićevih drugara ispričao je policiji da mu je nekoliko dana pred smrt Dragan tražio dve hiljade dinara na zajam. Rekao je da mu treba novac kako bi nabavio hranu i piće za Vaskrs. Obećao je da će vrlo brzo da vrati dug. Policija sumnja da je novac trebalo da nabavi preprodajom narkotika.

spric igla droga predoziranje, heroin Motiv - svađa oko heroina / Foto: Shutterstock

Kako se Radonjić nekoliko dana nije javljao, njegovi najbliži pozvali su komšije i zamolili ih da odu do kuće i vide šta se dešava sa njim. S obzirom na to da su tamo svraćale sumnjive žene, niko nije želeo da do njegove kuće ode sam. Onda je došao njegov kum i sa još jednim drugom krenuo ka Draganovoj kući.

- Prvo su obilazili oko kuće, lupali na vrata, a onda su ugledali odškrinut prozor. Pogledali su unutra i videli mnogo krvi, a u jednom uglu i Dragana kako leži. Pozvali su policiju. Tokom uviđaja, na njegovom telu je izbrojano mnoštvo rana po vratu, grudima i stomaku. Pronađeni su i tragovi narkotika, a veštačenjem je utvrđeno da je reč o heroinu  - navodi izvor lista iz istrage. -

Sumnja se da je imao pomagača

Osumnjičenom Igoru B. određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati. Po isteku će sa krivičnom prijavom za teško ubistvo biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Istraga se nastavlja kako bi bilo utvrđeno da li je Igor B. sam počinio zločin ili je, kako postoje indicije, imao pomagača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA