≫ 

Pogledajte fotografije zaplenjenog novca koji su srpski carinici jedva prebrojali

Vozač je na pitanja o novcu odgovorio ćutanjem

  • 96
Špiljani zaplena

Foto: Uprava carina

Carinici su danas na ulazu graničnog prelaza Špiljani, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko pola miliona neprijavljenih evra.

Prekršaj je otkriven nakon što je u prepodnevnim časovima na red za redovnu kontrolu pristigao luksuzni mercedes turskih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji turski državljanin.

On je putovao sam i navodno se iz Crne Gore uputio prema Turskoj. Na ulazu u Srbiju carinskim službenicima je prijavio da kod sebe ima osam hiljada evra, što ne prelazi limit koji građani mogu bez prijavljivanja da prenose preko granice.

Međutim, bez obzira na to što je kod sebe imao dozvoljeni iznos deviza, iskusni carinici su se odlučili za detaljnu kontrolu.

Ubrzo su se njihove sumnje pokazale kao opravdane, jer nije postojala ni jedna šupljina u vozilu koja nije bila ispunjena neprijavljenim devizama.

Utvrđeno je da je reč o sumi od čak 562.805 evra, uglavnom u manjim apoenima od 50, 20 i 10 evra.

Sve novčanice su bile uredno složene i zapakovane u velike koverte koje su potom slagane ispod tapacirunga u podu, stranicama vozila, rezervnom točku, kao i ispod sedišta.

Deo novca je otkriven i u pregradi za dokumenta ispred suvozačevog sedišta, kao i u ličnom prtljagu putnika.

Na pitanje carinika kuda se uputio sa tolikim neprijavljenim novcem, putnik je odgovorio ćutanjem.

O ovom nesvakidašnjem deviznom prekršaju odmah su obavešteni policija i tužilaštvo, pa je nakon odluke javnog tužioca naloženo da vozač bude uhapšen, a otkriveni novac i vozilo predati su u dalju nadležnost UBPOK-a radi sprovođenja krivičnog postupka.

Video: Zaplenjeno više od 30.000 neprijavljenih evra koje je suvozač u džipu krio u svom koferu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirka

    22. maj 2020 | 22:26

    Sta god se desava, uvek je drzava kriva, nista vam nevalja, samo kukate, strasno. Vala muka mi je od glupavih komentara. I kad neko ima, odmah je lopov,prevarant,... Stvarnooo! Nebitno na koju temu, samo neka osuda. Radite i budite srecni i bice mnogo bolje. Nikad nisam dinar dobila od bilo koga i nikad kukala nisam. Imam parolu, samo pozitiva i sve je lepse u zivotu. Nikad dinar netreba zaliti,kad trosis, drugi stize. Neceznem za luksuznom, zivim solidan zivot i zadovoljna sam. Zdravlje je najbitnije, a kad si pun gneva nema ni SRECE, a ni lepog zivota. Budite pozdravljeni.

  • Carinik

    23. maj 2020 | 02:01

    Pozdrav,braćo,ja sam bio carinik u Jugoslavlji.Pamtim vremena kad smo oduzimali sve živo sto nije bilo po zakonu i protokolu,drago mi je da ovo vidim.Pozdrav za carinike a posebno nas prvoborce.

  • Mujo

    22. maj 2020 | 22:15

    I treba mu oduzet, sta ce s tolikim parama. U depresiju past.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA