≫ 

"Udarila me kukajući da je gladna": Nikolu sumnjiče da je tukao majku do smrti, produžen mu pritvor

Tokom poligrafskog ispitivanja, Filipčev je priznao da je udarao svoju majku, sve dok nije prestala da diše

  • 11
Nikola Filipčev, Bačko Gradiste

Facebook, Telegraf

Nikoli Filipčevu (24) iz Bačkog Gradišta, koji je osumnjičen da je u maju prošle godine ubio svoju majku Dušicu (55), a zatim je zakopao u dvorištu porodične kuće, odlukom veća Apelacionog suda u Novom Sadu produžen je pritvor, u kojem se nalazi od dana kada je uhapšen, pišu Novosti.

Prema informacijama iz Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, krivični postupak je još u fazi istrage i tek nakon podizanja optužnice Filipčev će se naći na optuženičkoj klupi Višeg suda u Zrenjaninu, gde će mu biti suđeno za krivično delo ubistva, kada je posle svađe sa svojom majkom Dušicom, fizički nasrnuo na nju i zadao joj više udaraca pesnicom po glavi, usled čega je nesrećna žena preminula.

U nameri da prikrije ubistvo, telo je zakopao u dvorištu kuće. O događaju nije obavestio nikoga, sve do dana otkrivanja.

Bačko Gradište, iskopavanje leša

Foto: Telegraf

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu je, na predlog javnog tužioca, posle hapšenja okrivljenom odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva. Pritvor mu je određen i zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i iz razloga što su način izvršenja i težina posledice krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti.

Tokom poligrafskog ispitivanja, Filipčev je priznao da je udarao svoju majku, sve dok nije prestala da diše, uz napomenu da je ona njemu prva udarila šamar i da je kukala da je gladna.

Nikola Filipčev, Bačko Gradište

Nikola Filipčev, Foto: Facebook

- Povredio me je taj njen šamar, a onda sam uzvratio, šamarao sam je i udarao, bila je sva modra i u jednom trenutku je prestala da diše. Kada sam video da ne diše, uplašio sam se i nisam znao šta da radim. Otišao sam da se napijem i razmislim šta da radim. Posle sam se vratio kući, otišao u dvorište i iskopao duboku rupu. Onda sam majku umotao u ćebe i jedva sam je odneo do te rupe, gde sam je zatrpao zemljom - ispričao je Nikola Filipčev, uz napomenu da je, kada je leš počeo da širi neprijatan miris, otišao iz porodične kuće i iznajmio stan od čoveka kod kojeg je radio.

Ekshumacija leša pokojne Dušice obavljena je 19. februara ove godine u prisustvu zamenika višeg javnog tužioca u Zrenjaninu, specijaliste sudske medicine i policijskih službenika.

Video: Kuća u Leskovcu u kojoj se dogodio stravičan masakr

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija P.

    24. maj 2020 | 23:10

    Monstruma zatvoriti zauvek.

  • Zlatka

    24. maj 2020 | 23:11

    Doživotna !!!!

  • V90

    25. maj 2020 | 00:57

    umesto da si pozlatio svoju kuću,podigao kapiju,očistio dvorište,pazio svoju majku,brinuo da li joj je toplo,da li joj trebaju lekovi....ti si se,bedniče,napijao,tukao je,ubijao onu koja te donela na ovaj svet,koja je suzu pustala krijući za tobom,koja ti je jedina želela dobro... gde ti je sad kafana,gde su ti lažni prijatelji kojima si plaćao pića? nadam se da će sud biti pravedan i da nećeš imati mira dok si živ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA