≫ 

Dečaka udarila struja od nekoliko hiljada volti na vagonu: Poginuo pred drugom, radnici zvali pomoć

Nemili događaj odigrao se juče oko 18 sati kada su desetogodišnjak i njegov drug došli do pruge gde su bile vagoni cisterne

  • 8
Decak, Pancevo, strujni udar

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP/Shutterstock

Desetogodišnji dečak iz Pančeva poginuo je nakon što ga je udarila struja od nekoliko hiljada volti kada se popeo na jedan od vagona cisterni. Nemili događaj odigrao se juče oko 18 sati kada su desetogodišnjak i njegov drug došli do pruge gde su bile vagoni cisterne.

- Desetogodišnjak i njegov drug su navodno prelazili prugu na stanici Pančevo Varoš bila je ta kompozicija voza. Dečak se popeo na jednu od vagona cisterni, kada ga je udarila struja od nekoliko hiljada volti - kaže naš izvor.

Kako dodaje naš izvor, radnici na železnici koji su primetili da se nešto dogodilo pozvali su Hitnu pomoć i policiju.

Uviđaj je obavljen na licu mesta, a Više javno tužilaštvo u Pančevu naložilo je da se izvrši obdukcija, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, odnosno da bi se potvrdile sumnje da je dečak nastradao od strujnog udara.

Naš sagovornik ističe da je zabranjeno da se na vagone penje i da postoje upozorenja na kojima to piše na stubovima. Struja se isključuje kada radnici nešto rade na ovom delu, kao na primer kad treba da se otkači kompozicija voza, dodaje on.

"Infrastruktura železnice Srbije" žali zbog tragedije koja se dogodila i izražava saučešće porodici nastradalog dečaka.

- I ovom prilikom "Infrastruktura železnice Srbije" apeluje i upozorava da se poštuju upozorenja i da se niko ne penje na vagone, kako bi se sprečili ovakvi događaji i sačuvali ljudski životi. Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25 hiljada volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže - navodi se u saopštenju Infrastruktura železnica Srbije.

Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima.

Video: Ženu udarila struja od 22.000 volti

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe T.

    25. maj 2020 | 15:54

    Šta će dete od 10 godina , na pruzi kod vagona ? To je primer nebrige roditelja !

  • Zox

    25. maj 2020 | 16:21

    Kasno je sad žaliti, to je stvarno katastrofa. Vagoni su deci primamnjivi za igru, zato i ginu mladi. Mora da postoji edukacija i roditelja i drżave o ovom slučaju. Ako stanete na vagon koji je negativan pol i žica koji još pozitivan, vi svojim telom je izazivate kratak spoj i to niko ne može preživeti čak da se radi i o 500 v napona, a kamoli 25 000v. Sećam se kao dete išao sam prugom u školu, kad ada kiša a ja sa kišobranom, prosto me pecka struja na metalnom delu kišobrana. Saučešće porodici. Mnogo mi je żao zbog izgubljebog mladog života.

  • Mama iz Panceva

    25. maj 2020 | 17:35

    Sramota je za jedan grad da u blizini centra ima tako ne sredjen deo.Pored zeleznice je i bara,deca tu svakodnevno prolaze jer je tu sportski centar....Ne znam koliko ce jos zivota biti izgubljeno dok se to ne sredi.Nadvoznjak postoji i svi treba da ga koriste,a taj prelaz treba zatvoriti.Mnogo mi je zaod decaka....nije bio dovoljno informisan....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA