≫ 

Među glavicama kupusa skener uslikao i ljudske siluete: Otkriveno čak 8 migranata na Horgošu

Migranati iz Avganistana su predati u nadležnost službenika granične policije

  • 3
Migranti, tovar kupusa

Foto: Carina Info

Carinici su 25. maja 2020. godine na izlazu graničnog prelaza Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj osmorice migranata da ilegalno pređu državnu granicu skriveni u tovaru svežeg kupusa.

Migranti su otkriveni u tovaru kamiona severnomakedonskih registarskih oznaka kojim je iz te zemlje ka Poljskoj transportovan svež kupus.

Zahvaljujući izlaznoj kontroli na carinskom mobilnom skeneru, u tovaru su uočene ljudske siluete kojima u svežem kupusu svakako nije bilo mesto.

Migranti, tovar kupusa

Foto: Carina Info

Nakon toga je usledio i detaljan pregled, kada se videlo da je na kamionu oštećeno carinsko obeležje, što je siguran znak da je neko nasilno pokušao da uđe u tovarni deo.

Zbog toga su carinski službenici otvorili taj deo kamiona i u njemu zatekli osam migranata iz Avganistana koji su predati u nadležnost službenika granične policije.

Podsećamo da je od početka godine carinska služba Srbije sprečila gotovo 400 migranata u pokušaju da ilegalno pređu granicu skriveni u tovarima robe.

Video: Grčka vojska usred noći uhapsila 30 migranata na obali reke Marice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA