Detalji stravične smrti na periferiji Valjeva: Puklo je kao bomba, vatrogasci sekli "zastavu"

Tela poginulih iz "zastave" su izvučena tek kada su vatrogasci isekli limariju

  • 1
Saobracajna nesreca, saobracajka, udes, zgazen pesak, trotoar, ulica, auto, pesacki

Foto: Shutterstock

Supružnici iz Lajkovca M. M. (70) i R. M. (62) poginuli su na licu mesta u saobraćajnoj nesreći u selu Popučke nadomak Valjeva, kada je na njihov automobil naleteo Valjevac S. D. (73).

Do stravičnog sudara došlo je na magistralnom putu Valjevo-Beograd u Popučkama na periferiji Valjeva i to na najužem delu puta, na mostu preko reke Krivošije, nedaleko od trgovine "Europrom" i prelaza preko pruge Beograd-Bar, piše "Blic".

- Puklo je kao bomba, a sve se, praktično, dogodilo za treptaj oka. Sudar je očigledno bio čeoni, a od siline udarca se "zastava 101", u kojoj su bili poginuli, prevrnula na krov i bila odbačena u kanal pored puta. Vozač "opel omege" koji ih je udario po svemu sudeći se kretao velikom brzinom, ali niko od očevidaca nije primetio da li je sve vreme išao svojom trakom pa skrenuo u njihovu, ili se možda uključio na magistralu sa sporednog puta, koji prelazi preko pruge. Tela poginulih iz "zastave" su izvučena tek kada su vatrogasci isekli limariju, jer je automobil bio praktično zgužvan. Užasan prizor - pričaju svedoci stravične nesreće.

Po prvim nalazima uviđaja koji su obavili pripadnici saobraćajne policije i nadležnog tužilaštva, S. D. koji je "opel omegu" vozio iz pravca Valjeva ka Beogradu, iz za sada neutvrđenih razloga je prešao u suprotnu kolovznu traku i direktno se zakucao u "zastavu 101" u kojoj su se nalazili supružnici iz Lajkovca koji su putovali u pravcu Valjeva.

Dok su oni nastradali na licu mesta, što je konstatovala i ekipa Hitne pomoći, S. D. je sanitetom prebačen u Urgentni centar valjevske bolnice. Njemu je ukazana prva pomoć, konstatovane su mu povrede rebara i smešten je na Odeljenje poluintezivne nege, u stabilnom stanju.

Saobraćaj na ovom delu puta Valjevo-Beograd je zbog ove saobraćajne nesreće bio usporen, a saobraćajna policija vozila je usmeravala na alternativne pravce kako bi se, dok je trajao uviđaj, izbegli veći zastoji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shampita

    26. maj 2020 | 08:54

    Ne mogu da ne primetim da su oba vozaca imala 70+ godina. Mislim da u tim godinama covek treba dobro da razmisli da li da sedne u auto ili je bolji odabir autobus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA