≫ 

Dečaka ubila struja dok je pozirao na vagonu: Pre tragedije tražio od druga da ga fotografiše

Stravična nesreća dogodila se u Pančevu u nedelju, kada se dečak vraćao kući

  • 2
Decak, Pancevo, strujni udar

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP/Shutterstock

Dečak L. A. (12), poginuo je na železničkoj stanici Pančevo varoš, kad ga je udarila struja jačine 25.000 volti, pošto se popeo na vagon-cisternu kako bi ga drug fotografisao za društvene mreže, piše Kurir.

Jeziva nesreća desila se u nedelju oko 18 sati, a L. A. se sa drugom, kod koga se prethodno igrao, vraćao kući.

- Njih dvojica bila su na biciklima. Došli su do četvrtog koloseka i hteli da preskoče cisternu u donjem delu. Međutim, on je odlučio da pre toga napravi fotografiju, odnosno popeo se na cisternu i rekao drugu da ga slika telefonom. Verovatno je želeo da sliku okači na Instagram, jer je bio aktivan na toj društvenoj mreži. Dok se on merdevinama peo ka vrhu vagona, drug je prebacivao bicikle između cisterni i odjednom je čuo prasak. Okrenuo se i video druga kako leži gore - ispričao je za Kurir meštanin koji živi u blizini mesta nesreće.

On kaže da je odmah pozvao Hitnu pomoć, ali da, nažalost, dečaku nije bilo spasa.

- Reč je o jakoj struji, koja ga je ubila na mestu. Njegov drug je bio u tolikom šoku da nije znao ni kako se zove - kaže meštanin i dodaje da su telo dečaka sa cisterne skinuli vatrogasci.

Preminuli dečak živeo je sa majkom i bakom u jednom naselju u Pančevu.

- Zadesila nas je užasna tragedija. Bio je sa drugom da se igra. Bili su kod njega i trebalo je da se vrati kući. Majka ga je zvala telefonom da vidi dokle je stigao, ne znajući šta se desilo. Odgovora nije bilo. Onda smo svi počeli da ga zovemo, ali niko nije uspeo da stupi u kontakt s njim. U međuvremenu smo zvali i njegove drugare, ali niko ništa nije znao - priča uplakana tetka dečaka.

Identifikovala sina

 

Ona dodaje da se dečakova majka tada jako uznemirila i da je otrčala u policiju da prijavi njegov nestanak.

- Najpre nisu smeli da joj kažu šta se desilo, to su učinili tek kada su joj dali lekove za smirenje, a posle toga majka je otišla da identifikuje telo svog sina - rekla je tetka.

Rođaci, koji su se juče okupili ispred kuće poginulog dečaka, ispričali su da ovo nije prva tragedija koja se desila na toj železničkoj stanici.

- Ovo nije prvi put da dete nastrada na toj stanici. Pamtimo da je pre nekoliko godina tu zabeležen sličan slučaj - rekao je rođak i prisetio se da je nastradali dečak bio živahno dete.

Video: Ženu udarila struja od 22.000 volti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    26. maj 2020 | 08:57

    Zao mi je deteta, ali rodjaci ne … Da nije sad Zeleznica Srbije kriva sto se mali peo na vagon? Sto ne okrive drustvene mreze?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA