≫ 

Tetka ubijene Jelene Marjanović ruši optužnicu? Majka sumnjala da iza ubistva stoje svekar i kuma

Marjanović se sumnjiči za ubistvo svoje supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine

  • 56

Suđenje Zoranu Marjanoviću za ubistvo njegove supruge Jelene Marjanović na nasipu u Borči nastavilo se danas u Palati pravde. Marjanović je na suđenje stigao u pratnji svojih advokata, a po prvi put, posle 4 godine od ubistva, o svojoj sestričini i odnosu sa njenim suprugom Zoranom Marjanovićem svedočila je pevačicina tetka Ljubica Marković.

Ona je otkrila da je njena pokojna sestra Zorica Krsmanović, Jelenina majka, sumnjala da su u ubistvo umešani Vladimir Marjanović, Zoranov otac i njegova kuma Vera Vukomanović.

- Pokojna sestra i ja smo na početku sumnjale da je reč o mafiji, međutim, kako je vreme prolazilo, Zorica je sve više sumnjala na Veru i Vladu - rekla je Jelenina tetka Ljubica.

Markovićeva je navela i da joj se sestra Zorica posle ubistva poverila.

- Rekla mi je da joj je Vera jednom rekla: "Čuvala sam Zorana i Miloša, čuvaću i Janu" - navela je Ljubica.

Tetka, ne mogu više da izdržim

Ona je ispričala i da se njena sestričina nije žalila na odnos sa Zoranom, ali da joj se nije sviđalo to što se Vladimir i Vera u sve mešaju.

- Pričala mi je: "Tetka, nemam para da kupim pelene, ne mogu više da izdržim, mnogo mi je teško i zbog mame". Žalila se na to kako se Vera i Vlada pitaju za sve u kući i u sve se mešaju - rekla je Ljubica i dodala da bi, kada bi se videla sa Jelenom, provodila sa njom samo po pola sata.

- Stalno je bila zauzeta, Zoran ju je stalno zvao, kao i Vladimir - ispričala je tetka.

Zoran Marjanović, Jelena Jelena i Zoran Marjanović, Foto: Nikola Tomić/Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

Ljubica je najpre govorila o tome kako je njena sestra Zorica bila u bolnici neposredno pre ubistva, te da ju je Jelena zamolila da dođe kod njih.

- Zorica je izašla iz bolnice nedelju dana pre no što je Jelena ubijena. Nije htela da izađe dok Jeca ne dođe po nju, čekala je. Ne znam da li je imala neki strah - navela je dodajući da je Zorica iz bolnice izašla nedelju dana pre no što je pevačica ubijena.

Ljubica se, kako navodi, poslednji put čula sa Jelenom u četvrtak, dva dana pre ubistva na nasipu, a videla sa njom nedelju dana pre zločina.

"Ovde je neko nekog vukao"

U Beograd je došla iz Kruševca tog dana kada je pevačica nestala.

- U 15 do 5 sam krenula iz kuće, iz Kruševca, oko 20 sati sam bila u Borči. Zvala sam sestru koja mi je rekla: "Evo mene na nasipu", pa sam i ja otišla tamo. Kad smo došle do kanala, rekla je: "Ovde je neko nekog vukao". Sutradan u 8 ujutru smo opet bili na nasipu, tamo su bili Uroš, Zoranov brat Miloš i neki njegovi drugari. Zvale smo Zorana, pitale ga gde je. Rekao je da kod kuće. Rekla sam mu: "Dođi, ja sam na nasipu". Posle je došlo neko vozilo, inspektor je rekao Zoranu da uđe i da pođe u policiju - prisetila se Ljubica tog kobnog dana.

Ona je ispričala i kako je zvučao poslednji razgovor Jelene i njene majke Zorice.

- Sestra mi je rekla da su se ona i Jelena čule dok je trčala. Tada joj je ona rekla: "Mama, ja trčim, čujemo se posle kada odem kući da dam Zoranu i Jani da jedu" - rekla je Ljubica.

Mala Jana: Mama je nestala u travi

Jelenina tetka ispričala je i da je posle ubistva svoje sestričine prvi put bila u kući Marjanovića. Tamo je  zatekla Veru i Zoranovog oca Vladimira.

- Kada sam došla, pitala sam gde je Jana i rekli su mi da spava. Ušla sam unutra i skuvala kafu, a Vlada i Vera su se nešto dogovarali. U međuvremenu, Jana se probudila. Vlada je rekao da stižu norinari, a dete mi kaže: "Mama je nestala u travi". Kada sam videla novinare, rekla sam da idem kući, javila sam se samo Jani, a utom je došla Teodora, Jelenina sestra i uzela dete - prisetila se Ljubica.

Podsetimo, suđenje Zoranu Marjanoviću počelo je u novembru prošle godine. On od samog početka negira da je ubio svoju ženu, pevačicu narodne muzike.

Njegov otac Vladimir iskoristio je pravo da ne svedoči. Svi ostali svedoci su do sada saslušani pred sudom - Zoranovi i Jelenini članovi porodice, Jelenine prijateljice, ljudi sa nasipa, policajac...

Marjanović se tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Video: Teodora Krsmanović-sećanje na sestru Jelenu Marjanović

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    28. maj 2020 | 12:13

    Policijo pokazi svoju sposobnost, ako je imas.Resite vise ovaj slucaj.

  • Od

    28. maj 2020 | 12:00

    Početka sam imao sumnju da su svi umješani kompletna obitelj!!??

  • Gradjanin

    29. maj 2020 | 06:43

    Da su ovi Marjanovici preveslali,sve sudije,advokate,tuzioce...ma ljudi,za koga vi ucite,studirate??Ili je tu crna magija upetljala prstice,tj.njena svekrva,ili su stvarno sve dobro organizovali,bilo kako bilo,jadna vam dusa ko kod je ubio..jednom cete stici na Boziji sud,taj niko nikada izbegao nije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA