≫ 

Prvi snimak Malčanskog berberina uoči suđenja: Tražio izuzeće tužioca, nastavak suđenja 16. juna

Treći put pred licem pravde

  • 10

Pred Višim sudom u Nišu danas počelo je pripremno ročište pred suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin, koji je krajem prošle godine oteo i zlostavljao 12-godišnju devojčicu M. K. iz sela Suvo do.

Tri vozila Ministarstva pravde ušla su u dvorište Višeg suda par minuta pre 10 sati. Stala su jedno iza drugog i zaklonila pogled novinarima na dešavanja unutar dvorišta. Uz velike mere obezbeđenja, Malčanski berberin je uveden na drugi sprat, gde se održava pripremno ročište. Novinarima je zabranjen ulazak u sudsku zgradu.

Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin Malčanski berberin uveden sa maskom u sud, novinarima zabranjen ulaz /Foto: Telegraf/D.K.

Ninoslav Jovanović (46) stao je danas pred lice pravde, treći put u svom životu, zbog istovrsnih zločina učinjenih prema deci. U 10 sati ušao je u sudnicu Višeg suda u Nišu da bi odgovarao zbog onog što je učinio dvanaestogodišnjakinji koju je oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu.

Kako je naš novinar na terenu saznao, optuženi je tražio izuzeće višeg javnog tužioca zbog sumnje da će biti pristrasna.

- Više javno tužilastvo je odlučilo o ovom predlogu, ustanovilo da ne postoje zakonski razlozi da se on usvoji - saopštio je portaprol Borislav Radonjić dodajući da će pripremno ročište biti nastavljeno.

Kako smo saznali, pretres je nastavljen već u 11 časova i roditelji žrtve vratili su se u zgradu suda.

Oko podneva stigla je i informacija da je pripremno ročište odloženo, te da će nastavak suđenja biti 16. juna.

- Najverovatnije će biti nastavljeno pripremno ročište - rekli su roditelji devojčice Aleksandra i Robert novinarima pred zgradom Višeg suda u Nišu dodajući da je Berberinu dodeljena druga advokatica, te da u predstojećem vremenu treba da prikupi dokumentaciju.

- Ponašao se normalno. U stvari bolesno, ne znam - odgovorila je majka na jedno od pitanja.

Podsetimo, devojčica je prošla devetodnevnu golgotu dok nije pronađena u selu Pasjača a manijak se skrivao sve do 5. januara kada je uhapšen u selu Malča.

Zakon za Jovanovića predviđa kaznu zatvora od 10 godina pa do doživotne robije, a na sudiji Tamari Savić je da proceni koliko zloglasni Malčanski Berberin zaslužuje.

Ono što bi Jovanovića moglo da spasi dugogodišnje, pa možda i doživotne robije, jeste dokaz da je duševno bolestan o čemu će se izjašnjavati veštaci psihijatri.

Iako je sadržina veštačenja koje je obavljeno u zatvorskoj bolnici u Beogradu nepoznata, u skladu sa pravilom o tajnosti istrage, bilo bi čudo da odstupi od nalaza u prethodna dva sudska postupka, koja su dala vrsni psihijatri. A oni su utvrdili da Jovanović dobro zna šta radi, i da ga na sadističko iživljavanje nad decom ne tera bolest već seksualna izopačenost.

Video: Ovako je policija uhapsila Malčanskog berberina

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zatvor

    29. maj 2020 | 11:18

    Pa on se ugojio u zatvoru?! Kada su ga uhapsili bio suv.

  • Ivana

    29. maj 2020 | 11:31

    Krivica za ovo delo je propust od ranije. Nije se dobro procenilo njegovo psihičko stanje. Da jeste, ovo se ne bi dogodilo?! Nema njemu leka. Treba pomoći devojčici da prebrodi užas sa što manje posledica u budućem životu.

  • Jeka

    29. maj 2020 | 12:01

    Izvlacit ce se na ludilo kao i vecina,odlezat ce par godina na psihi i eto ga opet vani da opet unisti neko dete,po kratkom postupku inekcija i cao drustvo,ponekad mi je zao sto kod nas nema smrtna kazna,prvo bi onog manijaka sto je ubio jadnu Tijanu a sad ovoga,al ima jos kandidata za ovake presude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA