Evo zašto je odloženo pripremno ročište na suđenju Malčanskom berberinu

Suđenje se nastavlja 16. juna

  • 4
Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin Foto: Telegraf/D.K.

Pripremno ročište u krivičnom postupku protiv Ninoslava Jovanovića optuženom za otmicu i seksualno zlostavljanje dvanaestogodišnjeg deteta odloženo je danas za 16. juni. Razlog za to je što Ninoslavu Jovanoviću nije dato pravo da se upozna sa sadržinom nalaza i mišljenja veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su veštačili njegovu uračunljivost.

- Zbog epidemiološke situacije branilac optuženog je obavešten da je u tužilaštvo stigao pisani nalaz i mišljenje veštaka koji može da razgleda, ali kopija ovog dokumenta nije dostavljena u pritvorsku jedinicu Kazneno popravnog zavoda u Nišu, gde se optuženi nalazi. S obzirom na to da optuženi ima pravo da pre nego što se izjasni o optužnici, bude upoznat sa sadržinom svih dokaza koji su prikupljeni u fazi istrage a čije izvođenje na glavnom pretresu tužilaštvo predlaže optužnicom, pripremno ročište je odloženo za 16. juni.

Do tog roka će pisani nalaz i mišljenje veštaka biti dostavljeno optuženom – navodi se u saopštenju Višeg suda koje je potpisala Irena Gušić, portparol ove pravosudne institucije.

Gušić je potvrdila da je pre održavanja pripremnog ročišta, Jovanović podneskom tražio izuzeće postupajućeg zamenika Višeg javnog tužilaštva.

- Pripremno ročište je prekinuto do odluke javnog tužioca o zahtevu za izuzeće postupajućeg zamenika. Nakon što je javni tužilac odlučio o zahtevu optuženog tako što ga je odbio, ustanovljeno je da nisu ispunjeni zakonski uslovi za njegov nastavak pripremnog ročišta zbog toga što Jovanoviću nije dostavljen psihijatrijski nalaz, pa je odlučeno da bude odloženo – saopštila je sudska portparolka.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Atina

    29. maj 2020 | 14:03

    Kreće ringišpil...

  • Zex

    29. maj 2020 | 14:12

    Voleo bih da znam kakav je nalaz vestaka i psihijatara za njegovog advokata. Kakav je sklop u mozgu tog coveka koji ce da brani silovatelja?!

  • Una

    29. maj 2020 | 16:52

    Po kratkom postupku okončati slučaj. Monstrum nije vredan vremena i novca. Šteta što zagađuje vazduh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA