≫ 

Otac Stefana FIlića (18) koji je nasmrt pretučen: Bol neće proći, praznina postaje veća

Vest da je Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Nikole B. (20) i Mitra P. (20) iz Velike Plane, koja ih tereti za teško ubistvo, Stefanova porodica primila je kao prvo zrno pravde u nepravdi koja ih je ostavila bez sina

  • 8
Stefan Filic , Velika Plana, ubijen

Foto: Facebook/Stefan Filić

Naše dete ništa ne može da vrati nama u naručje. Ali, zbog ostale dece, naša tragedija mora da bude opomena sistemu i svakome, da počinoci svakog zločina, pa i ovog, moraju da budu najstrože kažnjeni, da se ne bi ponavljali.

Ovo u ispovesti za "Novosti" navodi Nenad Filić, otac osamnaestogodišnjeg Stefana, koji je 2. februara surovo pretučen nasmrt, reagujući na podizanje optužnice protiv okrivljenih za ubistvo njegovog sina.

Vest da je Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Nikole B. (20) i Mitra P. (20) iz Velike Plane, koja ih tereti za teško ubistvo, Stefanova porodica primila je kao prvo zrno pravde u nepravdi koja ih je ostavila bez sina.

- Naši životi su zauvek promenjeni. I životi cele familije - njegovih tetaka, stričeva. Promenjeni su i životi roditelja dvojice mladića koji su ubili Stefana. I svaki dan je isti ili teži od prethodnog. Ipak, očekujemo da sudski epilog tragedije bude takav da se ovo nikad ne ponovi drugoj deci, drugim roditeljima - priča Nenad Filić.

Protest u Velikoj Plani

Printskrin: Youtube/TvCentar

Još malo pa će se navršiti četiri meseca otkako je nasilno prekinut jedan mladi život. Kada su dvojica mladića, bez povoda, pretukla Stefana, koji je bio u društvu svog šesnaestogodišnjeg brata Andrije. Preminuo je 30 sati kasnije, a veštačenje je utvrdilo da je smrt usledila nakon žestokih udaraca u glavu i krvarenja na mozgu.

Andrija, pred čijim očima je Stefan pretučen, od tog dana više nije isti.

- Jedan dan se malo primirmo, utešimo, a već sledeći je užasan. I tako ukrug. Bol neće proći, praznina postaje veća, tuga nepodnošljivija. Nema reči kojima mogu da prenesem šta oseća cela familija - nastavlja neutešni otac.

Ono što ga posebno boli, jeste što je objavljivano da je Stefan stradao jer je pokušao da zaštiti brata. Ipak, nije bilo baš tako:

- Nismo hteli da reagujemo, jer zaista nismo imali snage. Istina je, zapravo, da je Stefan pokušao da zaštiti drugog mladića, druga, koga je jedan od napasnika ćušnuo bez razloga. Obratio mu se ljudski, čak ga je i potapšao po ramenu. To je bilo sve. Posle tih reči je mučki izudaran, do smrti.

On navodi da je zadovoljan efikasnošću istrage u Tužilaštvu, u kome je i sam dao izjavu kao oštećeni. Kaže da će suđenje, koje predstoji, biti novi pakao za sve, ali da moraju pronaći snage da kroz sve prođu. Zbog Stefana i mlađeg sina, svedoka tragedije...

Za krivično delo teško ubistvo zakonom je zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora do doživotne.

- Tražićemo i očekujemo maksimalne kazne, i nadamo se da će sud doneti najispravniju odluku - ističe Nenad Filić.

Teško ubistvo

 

Tužilaštvo u Smederevu u optužnici traži da sud nakon sprovedenog glavnog pretresa izrekne najstrože kazne. Dvojici okrivljenih na teret se stavlja teško ubistvo u saizvršilaštvu počinjeno pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju.

Viši sud u Smederevu sada treba najpre da optužnicu potvrdi, a zatim da zakaže glavni pretres.

Video: Brutalno pretučen mladić u Bijelom Polju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    29. maj 2020 | 19:38

    Uzas. Odgovorno tvrdim, krvna osveta je majka.

  • Hamurabi

    29. maj 2020 | 18:47

    Neverovatno,strasna tragedija,tuzno,pretuzno,drzava pod hitno sa ukine rialitije uvesti vise ucenja o etici,produbiti kulturne obrasce unosenjem istih u ljudska bica u Srbiji,bice sve bolje ako prihvatimo nespornu cinjenicu da nasilje nije put,iz mira se radja harmonija i nada za bolje sutra I kreativnost je veca kada nema mrznje!!!

  • HERO

    29. maj 2020 | 21:23

    Čudi me koliko primitivni budala ima ta naša Srbija. Očigledno je da u Srbiji postoji veliki procenat ljudi koji imaju ozbiljan psihički poremećaj u nekim momentima gde bi trebao proraditi mozak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA