≫ 

Dva susedna sela oplakuju mladiće poginule u CG: Sad kad su granice otvorene, zadesila nas tragedija

Još se ne zna tačan datum sahrane dvojice mladića

  • 9
Petar Krstic, Stefan Ceci Milosevic, Poginuli u CG Crna Gora Tivat Foto: Facebook/Stefan Ceci Milosevic

Petar Krstić (25) iz Jelašnice kod Surdulice i Stefan Milošević (20) iz Gramađa kod Vladičinog Hana, koji su sinoć poginuli u saobraćajnoj nesreći kod Tivta, od detinjstva su se družili i vreme provodili zajedno. Dva susedna sela u subotu ujutru šokirala je vest o stradanju dvojice drugova, koji su pre pandemije korona virusa, otišli u Crnu Goru da rade kao elektroinstalateri.

Dvorište Miloševića puno je rodbine i komšija koji su došli da izraze saučešće.

Stefanov stariji brat Filip, kaže da se sa bratom poslednji put čuo juče.

- Bili smo stalno na vezi, poslednjih sedam meseci je radio je tamo. Ne mogu da verujem šta nam se desilo. Veća grupa ljudi odavde je otišla da radi u Crnu Goru, nisu mogli da se vrate zbog zatvaranja granica. Sada kada su granice otvorene, zadesila nas je tragedija. Njih dvojica su bili nerazdvojni, zajedno su otišli i u smrt - priča Filip.

Dodaje da su obavešteni da će nakon obdukcije, tela nastradalih biti dovezena u Novi Pazar, odakle će moći da ih preuzmu za nekoliko dana, te se zbog toga još uvek ne zna tačan datum sahrane dvojice mladića.

Porodica Milošević u Gramađu važi za veoma dobru i poštenu. Reč je o izuzetnim ljudima, vrednim i radnim.

U susednoj Jelašnici, takođe su svi zatečeni stradanjem mladića. Na ulici ili seoskoj prodavnici, svi kažu da su o udesu saznali iz medija, te da još ne mogu da veruju šta ih je snašlo.

Za pokojnog Petra, kažu da je imao teško detinjstvo, te da je od malena bio na muci i morao da se snalazi, jer je bio dete razvedenih roditelja.

Majka nasradalog Petra Gordana Krstić, došla je da pripremi kuću u kojoj je mladić živeo sam, kako bi mogla da se organizuje sahrana.

- Policija nas je obavestila šta se desilo, strašno je to kad vam jave da vam je dete nastradalo - kaže Gordana.

Njen suprug Jovica Marinković, a Petrov očuh, dodaje da je na vezi sa vlasnikom firme za koju su nastradali mladići radili.

- Ne znam tačno o kojoj firmi je reč, jer neki kažu da je u Srbiji, drugi pak da je u Crnoj Gori registrovana. Rečeno nam je da će tela biti dovezena do Novog Pazara, gde bi trebalo da odemo da ih preuzmemo. U šoku smo svi, a najviše Petrov straiji brat koji je u Slovačkoj, kao i polubrat, koji živi sa nama u Hanu - kaže Marinković.

Prijatelji nastradalih mladića za njih imaju samo reči hvale. Većina njih kroz suze priča kako su bili primer svima zbog svoje dobrote i vaspitanja.

Petar Krstic, Stefan Ceci Milosevic, Poginuli u CG Crna Gora Tivat Foto: Facebook/Stefan Ceci Milosevic

Do tragedije kakvu ova sela ne pamte, došlo je oko dva sata iza ponoći, kada je automobil “Pežo 307”, srpskih registarskih oznaka, u kome su bili mladići iz Surdulice i Hana, naleteo je na gradilište u mestu Kukuljina. Automobil je udario u jedan deo betonskih blokova kojim se formiraju pešačka ostrva na novoj raskrnici, a u silovitom udaru oba mladića koja su se u njemu nalazila ispala su iz vozila i zadobila teške telesne povrede.

Stefan je poginuo na licu mesta, dok je Petar sa teškim telesnim povredama transportovan u bolnicu u Kotoru. Nažalost, nije uspeo da izdrži. Preminuo je na putu do nje.

Video: Stravična nesreća u Vranju, jedna osoba poginula, jedna teže povređena

(Slađana Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    30. maj 2020 | 18:56

    Otišli da rade u CG. Kakav je to posao ako ujutru radiš a u 2 noću se bahanališeš?

  • KALIMERA

    30. maj 2020 | 21:05

    TUGA ZA MLADOST,SNAGU I PREKINUTE PLANOVE. MORALI SU DRUGACIJE...

  • Mikelandjelo

    1. jun 2020 | 17:05

    To su bili momci puni života. Nek im je laka zemlja. Sramota za ovu majku koja je dala izjavu novinarima a bila na sudu sa rođenim sinom zbog kuće. Sramota sto je ostavila sina a posvetila se drugoj deci a sada je došla kada njega više nema. To je zlo od žene!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA