≫ 

Podignuta optužnica zbog pripremanja ubistva Jovice Vukotića: Hteli da ga otruju natrijum cijanidom

Obučeni u policijske uniforme presreli su osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana

  • 0
Jovan Vukotic

Jovan Vukotić / Foto: MUP

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv četvorice muškaraca zbog sumnje da su u decembru pripremali ubistvo Jovice Vukotića koji je tada bio u Okružnom zatvoru u Beogradu gde je čekao na izručenje Crnoj Gori.

Oni se terete da su natrijum cijanidom hteli da otruju Vukotića, za kojeg mediji pišu da je visoko rangirani pripadnik “škaljarskog klana”, kao i da su izvršili i druga krivična dela.

Njima se optužnicom na teret stavlja pripremanje krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna zatvora do pet godina, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Optužnica je podignuta protiv D.M, D.M i N.M. zbog pomenutog krivičnog dela, a svoj trojici zajedno sa N.J. na teret se stavljaju i krivična dela i nedozvoljeno nošene oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006.

M.D. se tereti i za napad na službeno lice jer je napao policajca.

Ova četvorka je, kako se sumnja, nabavila sredstva za izvršenje ubistva Vukotića dok je bio u Okružnom zatvoru u Beogradu gde je čekao odluku o izručenju Crnoj Gori.

Oni su obučeni u policijske uniforme presreli osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana.

Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Tada je u taksi vozilu u kojem su bili u trenutku hapšenja pronađen cijanid koji su hteli da mu stave u hranu koju svaki pritvorenik ima pravo da dobija od kuće ili iz restorana.

Pripremanje teškog ubistva je novi oblik tog krivičnog dela koji je u sprsko zakonodavstvo uvedeno prošle godine na predlog MUP-a, i primenjuje se od 1. decembra 2019. godine.

Video: Pogledajte snimak napada na vođu crnogorskog kriminalnog klana u Kijevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA