≫ 

Novosađanin naručio ubistvo zeta jer je bio nasilan prema njegovoj ćerki: Plaćeni ubica ga prijavio

Novosađaninu I. M. (71) određen je pritvor do 30 dana, osumnjičen je za podstrekivanje na ubistvo

  • 1
Policija, hapšenje, lisice

Foto-ilustracija: Pixabay

Novosađanin I. M. (71) uhapšen je zbog sumnje da je 52-godišnjem poznaniku platio nekoliko hiljada evra da bi ubio njegovog zeta, a kada ovaj to nije uradio, pretio mu je.

Ovaj nesvakidašnji slučaj otkriven je kada je poznanik policiji prijavio I. M. koji mu je zbog neobavljenog posla - eliminacije zeta, konstantno upućivao pretnje, piše Blic.

- Osumnjičeni I. M. je iz Novog Sada, gde žive i njegovi ćerka i zet. Njih dvoje već duže imaju problema u braku, svađaju se, navodno je bilo i batina. Činjenica je da je i ćerka prijavljivala supruga zbog fizičkog nasilja, ali i on nju. Da li se I. M. ćerka žalila na supruga ili je on sam uvideo da taj brak ne štima, i da njegova naslednica pati i trpi fizičko nasilje, biće utvrđeno u istrazi. U svakom slučaju, osumnjičeni I. M. je odlučio da zeta malo nauči pameti - navodi izvor upoznat sa istragom.

Iako je rešavanje bračnih problema uzeo u svoje ruke, potrudio se da ne lično ne bude uprljan već je stupio u kontakt sa poznanikom sa područja Sremske Mitrovice, sa kojim se sastao u Irigu.

- Poznaniku koji inače nije iz kriminalnih krugova predložio je da pretuče njegovog zeta i zauzvrat mu da nekoliko hiljada evra da taj posao obavi. Vreme je odmicalo ali poznanik nije realizovao njegov naum i zeta "naučio pameti". I. M. je tada ponovio pozvao poznanika, i opet su se sastali. Tada mu je predložio da zeta ubije i da bi ostvario taj plan, poznaniku dao još novca. Verovatno je smatrao da je eliminacija zeta ozbiljniji posao pa i da košta više - dodaje izvor.

Prijavio ga poznanik koji je uzeo novac

 

Poznanik je uzeo novac, ali po svemu sudeći, nije imao nameru da počini zločin. I. M. ga je zvao, ovaj je odugovlačio sa realizacijom plana o ubistvu.

- Verovatno je shvatio da od njegove namere nema ništa pa je poznanika počeo da zove i da mu preti zbog toga. Poznanik je shvatio da je vrag odneo šalu i da je sada i on ugrožen, pa je I. M. prijavio policiji - kaže sagovornik.

Detaljno je ispričao sve o namerama vremešnog Novosađanina, pa je I. M. uhapšen. Osumnjičen je za podstrekivanje na ubistvo i na predlog tužioca, sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana.

Video: Snimak hapšenja Tijane Ajfon i kriminalne grupe u Bijeljini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA