≫ 

Podneta dopunjena optužnica protiv grupe Amerika: Put droge praćen od ulaska iz Bugarske do Beograda

Grupa poznata kao "Amerika" postoji nekoliko decenija i bavi se trgovinom narkoticima, a za ove uhapšene se sumnja da su njen deo

  • 0
Veselin Raicevic Meda, Grupa Amerika Veselin Raičević Meda / Foto: MUP CG

Više tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu dopunjenu optužnicu zbog trgovine drogom protiv četvorice pripadnika grupe, koju mediji zovu "Amerika", a sud im je nakon toga ponovo produžio pritvor.

Sud je zimus radi dopune vratio tužilaštvu optužnicu iz septembra prošle godine, podignutu protiv Veselina Raičevića zvanog Meda (58) inače rođenog brata Vojislava Raičevića poznatog kao Voja Amerikanac koji je ranije ubijen, kao i I. A.(61), A. S. (42) i makedonskog državljanina A.J. (53).

Dopunjena optužnica sudu je podneta 18. maja, a nakon ispitivanja formalne ispravnosti sud je 22. maja optužnicu poslao optuženima i njihovim braniocima na odgovor, koje imaju pravo da posnesu u roku od osam dana od prijema.

Ova četvorka se tereti za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga koje je izvršeno u grupi, za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 15 godina.

Raičević i ostali uhapšeni su sredinom aprila 2019. godine u Beogradu i od tada su u pritvoru.

Pritvor im je produžen poslednji put 15. maja, a na to rešenje su izjavljene žalbe, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda Tatjana Tešić.

O žalbama sada treba da odluči Apelacioni sud u Beogradu.

Prilikom hapšenja ove grupe, kako je tada saopšteno, zaplenjeno je oko dva kilograma heroina. Put droge praćen je od ulaska u Srbiju iz Bugarske do Beograda.

Zoran Jakšić, grupa Amerika Zoran Jakšić / Printskrin: Youtube

Prema pisanju medija grupa poznata kao "Amerika" postoji nekoliko decenija i bavi se trgovinom narkoticima, a za ove uhapšene se sumnja da su njen deo.

Zoran Jakšić, grupa Amerika Zoran Jakšić / Printskrin: Youtube

Krajem aprila prošle godine sud u Limi, Peru, pravoznažno je osudio na 25 godina zatvora Zorana Jakšića (57), navodnog vođu "Amerike", zbog krijumčarenja kokain-hidroklorida u Evropu i Severnu Ameriku.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA