≫ 

Nišlija ubio majku na spavanju, pa pravio žurke dok su tražili njeno telo: Danas je napao policajca

Iako je godinama ležao zbog ubistva majke, to ga nije smirilo

  • 53
Hapšenje, uhapšen, policija Foto ilustracija: Shutterstock

Niška policija uhapsila je I.S. (31) zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Kako je saopštila niška policija, kod njega je pronađeno 225 grama heroina i vagica za razmeravanje narkotika.

- Policija ga je juče primetila na Vizantijskom bulevaru i prišla mu u nameri da ga pretrese jer su imali operativna saznanja da trguje narkoticima. Međutim, kada ih je primetio, I.S. se dao u beg. Nakon nekoliko stotina metara, jedan policajac ga je sustigao, ali umesto da se zaustavi, I.S. se okrenuo, udario ga u vrat i oborio ga. Policijski službenik je uspeo da ga savlada i uhapsi – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

I.S. je dobro poznat organima gonjenja jer je izdržao dugogodišnju robiju zbog ubistva majke, a niški Kazneno popravni zavod napustio je februara ove godine. On je 15. decembra 2008. godine u stanu u kojem su živeli, hicem iz pištolja koji je ilegalno posedovao, na spavanju ubio svoju majku Draganu Nikić, profesora niškog Medicinskog fakulteta a potom pokušao da prikrije zločin.

Međutim, Draganine kolege sa Instituta za javno zdravlje u Nišu su se zabrinuli kada nije došla na posao, niti se javila na mobilni telefon jer je bila poznata kao odgovorna osoba.

Njen sin im je objasnio da majka navodno ima zdravstvenih problema i nalazi se na lečenju u Beogradu. Oni su posumnjali u njegovu priču, a Draganina porodica je njen nestanak prijavila policiji Kada je shvatio da će mu policija doći u kuću I.S. je majčino telo umotao u kese i sakrio ga u potkrovlju vikendice na Oblačinskom jezeru gde je pronađeno posle devet dana. Ono što je zločin učinilo još monstrouznijim je što je I.S. dok su svi tragali za njegovom majkom, u stanu u kojem je usmrtio pravio žurke.

- Iako je u istrazi priznao da je ubio majku, mladić je pred sudom promenio iskaz i tvrdio da je ona stradala kao žrtva crnogorske mafije. Motiv stravičnog zločina ostao je neobjašnjen, naročito što je Dragana bila predana majka koja je sinu ispunjavala svaku želju. Malo pre ubistva kupila mu je auto kao nagradu za upisane studije. Spekulisalo se da se neposredno pre ubistva sa njom posvađao jer mu je zamerila što previše vremena provodi igrajući video igre.

Video: Dok se policija mislila kako da ga ubaci u kombi on pobegao

(D. K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JACA ♎

    3. jun 2020 | 21:28

    Za surovo ubistvo dobio 12 godina.?! I sad opet taj monstrum vršlja slobodan.. Sa našim pravosudnim sistemom definitivno nešto nije u redu!!!

  • Rastko

    3. jun 2020 | 20:16

    Ovo je sramota za citavo ovo drustvo.

  • Rastko

    3. jun 2020 | 20:14

    Ubice i silovatelji ladno budu pustani iz zatvora na ULICU BEZ IKAKVOG POL. NADZORA !??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA