≫ 

Ko je Peca Pitbul? Pljačkao banku, izrešetao Marka pred decom, pa pokušao da likvidira Zvicera

Robijao je u Srbiji zbog teških krivičnih dela

  • 28

Petar Jovanović (46), poznatiji kao Peca Pitbul, koji je uhapšen u Ukrajini zbog sumnje da je u Kijevu teško ranio vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera, osumnjičen je i za ubistvo Marka M. počinjeno na Bežanijskoj kosi 17. januara 2020. godine, saznaje Telegraf.rs.

Kako je MUP danas saopštio, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo, nadležnom tužilaštvu podneta je krivična prijava protiv Jovanovića. On se sumnjiči da je u Ulici Danila Lekića Španca prišao vozilu u kojem se na mestu vozača nalazio Marko V. i u njega ispalio više hitaca iz pištolja. Od zadobijenih povreda Marko V. je preminuo na licu mesta.

Petar Jovanović

Osumnjičeni Petar Jovanović/ Foto: strana.ua

Marko V. je ubijen na parkingu ispred Osnovne škole Borislav Pekić, nakon što je pokupio decu iz škole. Deca su se u trenutku likvidacije nalazila u autu, kao i njegova supruga. On je, prema našim informacijama, odranije poznat policiji, kao osoba umešana u šverc narkotika iz Južne Amerike ka Evropi.

Četiri meseca kasnije, Jovanović je uhapšen zajedno sa Milanom Brankovićem (31) u Ukrajini zbog sumnje da su u Kijevu teško ranili vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera (37).

Obojica su robijali u Srbiji zbog teških krivičnih dela

 

Petar, poznatiji kao Peca Pitbul osuđen je na osam godina zbog pljačke Vojvođanske banke u Nišu, dok je Milan iza rešetaka proveo tri godine zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Petar je iz zatvora izašao marta 2018, a njegov pajtaš aprila ove godine kada je pušten na uslovnu slobodu jer mu je kazna smanjena za 11 meseci. Petar je sa četvoro svojih saradnika 5. marta 2010. godine opljačkao Vojvođansku banku odakle su odneli čak 48.203.570 dinara.

Naoružani pištoljima savladali su čuvara Slavoljuba Micića, udarivši ga nekoliko puta drškom pištolja po glavi usled čega je on zadobio prelom potiljačne kosti, a razbojnici su pucali u njegovom pravcu da bi ga uplašili.

Petar Jovanović

Foto: strana.ua

Nakon što su razoružali i drugog radnika obezbeđenja Gorana Miloševića ušli su u trezor banke, zapretili da će pucati u troje službenika i prisilili ih da legnu na pod i novac potrpali u torbu. Na izlazu iz banke su se susreli sa čuvarem banke Aleksandrom Matićem pa su i u njega pucali ali su ga promašili - objašnjavaju naši izvori koji su vodili istragu u postupku protiv Jovanovića.

Vozilom koje ih je čekalo pobegli su ka periferiji Niša gde su ga zapalili. Međutim, vatra se ugasila pa su policajci pronašli perike i gumene maske, a DNK veštačenje je omogućilo da se razbojnici identifikuju. Uhapšeni su 30. novembra iste godine i osuđeni na ukupno na 38 godina robije.

Petar je nakon izlaska iz zatvora često odlazio u inostranstvo, a tokom boravka u Srbiji nije bilo saznanja da je kršio zakon. Milan Branković je 8. marta 2017. godine uhapšen u Prokuplju sa punim gepekom oružja.

- U njegovom vozilu tada je pronađena automatska puška, okvir za pušku sa 16 metaka kalibra 7.62 milimetara, jedna ručna bomba i 44 metaka raznog kalibra. Nesumnjivo je da je njegovim hapšenjem sprečena nečija likvidacija, ali istragom nije utvrđeno ko je bio meta planiranog napada - objašnjavaju naši izvori.

Niški organi gonjenja nemaju saznanja kada su ova dvojica došla u vezu sa "škaljarcima" ali se veruje da nisu bili deo crnogorske kriminalne grupe, već da su bili angažovani da ubiju Zvicera.

Video: Pogledajte snimak napada na vođu crnogorskog kriminalnog klana u Kijevu

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kejli

    4. jun 2020 | 12:25

    Sve neki pitbulovi...koliko vas ima sunce ti?

  • Rade

    4. jun 2020 | 12:33

    Našoj Policiji svi su poznati a oni svi na slobodi i rade šta hoće, ali ipak naše Tužilaštvo, Sud su odgovorniji oni osude na najmanje kazne pa još ih puste i ranije iz ćorke kao zbog dobrog vladanja.

  • Srkimaja

    4. jun 2020 | 12:32

    Strah i trepet u Srbiji, covek se samozapalio i poceo bjezati kaada je Zvicerova supruga pripucala na njih ,hoce da bude kriminalac pa i za tobtreba mozak prijatelju ne veliki ali treba....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA