≫ 

"Lažeš, džukelo, ubio si Sava, treba da istruneš u zatvoru": Svađa na suđenju za ubistvo pogrebnika

Suđenje za ubistvo Sava Gačanina se nastavlja sutra, a Više javno tužilaštvo u Užicu predložilo je sučeljavanje okrivljenih Vladimira Božovića (32) i Milovana čekićevića (33)

  • 1
Pucnjava, pistolj

Foto: Shutterstock

Početak ponovljenog suđenja za ubistvo užičkog pogrebnika Sava Gačanina obeležila je žestoka svađa dvojice okrivljenih tokom koje su pale i uvrede, ali i čuli novi detalji u odnosu njih dvojice – između ostalog i da su obojica bili sa jednom istom devojkom, navodi Blic.

Jedan drugog su nazivali lažovom, džukelom, spominjalo se "truljenje u zatvoru", uništavanje dokaza, ali i izvesna Danijela koja je najpre bila sa jednim, a potom sa drugim od njih dvojice.

U ovom postupku pred Višim sudom u Užicu sudi se Vladimiru Božoviću (32) i Milovanu Čekićeviću (33), obojici iz Užica, kojima je tužilaštvo stavilo na teret da su 14. januara 2018. u saizvršilaštvu ubili Sava Gačanina u njegovom pogrebnom preduzeću sa dva hica u glavu. Presudom izrečenom 4. decembra sud je za ubicu označio Božovića, i izrekao mu kaznu od 35 godina zatvora. Učešće Čekićevića u zločinu nije dokazano, pa je on osuđen jer je od Gačanina kod koga je bio zaposlen u dva navrata ukrao ukupno 1.000 evra. Čekićević je priznao krađu.

Međutim, zbog propusta Višeg suda u Užicu ova presuda je oborena. Apelacioni sud u Kragujevcu našao je da je u sudskom veću bio sudija koji je bio član veća koje je potvrdilo optužnicu, zbog čega je naloženo da se postupak ponovi.

Čekićević priznao krađu novca

 

Obojica optuženih danas su ponovili da nisu ubili Gačanina, s tim što je Čekićević priznao deo optužnice koja ga tereti za krađu novca. Kao i na prvom suđenju Čekićević je za ubistvo pogrebnika okrivio Božovića, svog nekadašnjeg prijatelja.

Novac, Evri, Placanje

Čekićević je od pokojnika ukrao 1.000 evra, Foto: Pixabay.com

Pištolj kojim je Gačanin usmrćen nikada nije pronađen, ali je u novembru 2018. posle hapšenja okrivljenih u dvorištu Božovićeve kuće pronađena čaura metka istog kalibra kojim je pogrebnik ubijen. Božović je na prethodom suđenju kazao da je on u Novom Pazaru kupio pištolj, ali da ga je prodao Čekićeviću.

- Ostajem pri onome što sam rekao ranije. Nisam ubio Sava Gačanina. U ovom suđenju nisam ravnopravan sa Čekićevićem, jer se njemu sve veruje, a meni ništa - govorio je Božović.

Na dan ubistva se dopisivali i pričali telefonom

 

Prema navodima optužnice, na dan ubistva Božović i Čekićević sedam puta su razgovarali telefonom i razmenili deset SMS poruka.

- Nisam ja zvao njega, nego on mene. Ne krivim Čekićevića za ubistvo, ali sud veruje osobi koja je Gačaninu ukrala novac i nije mu ga vratila za života. Nikada u životu nisam počinio nijedno krivično delo, nisam sposoban da izvršim ovakav zločin. U pritvoru sam dva puta spasao život jednom čoveku koji je pokušavao samoubistvo. Osudili ste me na 35 godina zatvora bez ijednog materijalnog dokaza - govorio je Vladimir Božović.

Sve što je Božović ispričao pred sudom, tvrdi Čekićević, je neistina.

- Veče posle ubistva sam bio kod njega na kafi i on mi je priznao da je ubio Gačanina i da je sve dokaze uništio, i pištolj, i odelo - govorio je Čekićević.

Kako je ranije rekao, Božović mu se poverio da je kod Gačanina otišao u večernjim satima sa lažnom pričom da je njegovoj ženi umrla baba i tražio pogrebne usluge. U trenucima kada se pogrebnik okrenuo, kazao je Čekićević, Božović mu je dva puta pucao u glavu.

Čekićević je izneo detalj koji do sada nije spominjao.

Pio bromazepam da bude smiren

 

- Kada je otkriveno ubistvo i kada su nas pozvali u policiju u svojstvu građana, Božović mi je rekao da popijem bromazepam da bih bio smiren. On je popio više tih tableta zbog čega nije mogao da spava - ispričao je Čekićević.

tabla sa lekovima

foto: pixabay.com

Potom se, dok je Božović poricao krivicu i spominjao da je 19 meseci u pritvoru, te da mu opet preti visoka zatvorska kazna zbog lažnog iskaza Čekićevića, zakuvalo u sudnici.

Osveta zbog devojke Danijele?

 

- Lažeš, džukelo, ubio si Sava. Sam si mi priznao. Ne znam koliko puta si me zajebao u životu. Treba da istruneš u zatvoru, ubio si čoveka - govorio je Milovan Čekićević.

- On mi ovo radi zbog devojke, Danijele, koja je bila u vezi sa njim, pa ga ostavila i živela sa mnom osam meseci - odgovaro je Vladimir Božović.

- Nema ovo nikakve veze sa Danijelom, istina je da je bila sa mnom, pa sa tobom, ali ne svetim ti se zbog nje. Sram te bilo. Zbog nje nismo govorili četiri – pet meseci. Pomirio sam se sa tobom zašto što si mi dugovao 3.000 dinara - nastavio je Čekićević.

Suđenje za ubistvo Sava Gačanina se nastavlja sutra, a Više javno tužilaštvo u Užicu predložilo je sučeljavanje okrivljenih.

s

Video: Rekonstrukcija brutalnog ubistva u Pančevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA