≫ 

Igor Jurić izašao iz Tužilaštva nakon tri sata: "Sve što znam o pedofilu političaru, rekao sam"

U Palati pravde bio je sa advokatom Majom Atanacković

  • 23

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić, u Višem javnom tužilaštvu je ispitivan danas od podneva, a tema su bila njegova saznanja u vezi sa političarem pedofilom. Jurićevo saslušanje je završeno nešto posle 15 časova, a medijima je kratko rekao da je sve što zna rekao nadležnim institucijama. Nakon razgovora sa Jurićem iz Tužilaštva navode da se i dalje ne zna identitet političara "pedofila", kao ni maloletnog lica.

- O svemu što znamo izneli smo državnim institucijama. Mislim da je od ove važne priče napravljen rijaliti, što ne želim da se radi, što se mene lično tiče ja ću na to staviti tačku. Ne želimo ni od jednog slučaja da pravimo afere.Da nam je interes deteta na prvom mestu ne bismo pravili ovakve naslovne strane - naglasio je Jurić.

Prema njegovim rečima, cilj fondacije je da svi zločinci budu osuđeni, on je takođe naveo da će Fondacija nastaviti sa radom i da će nastaviti da se bori.

Pritisak u javnosti je napravljen bespotrebno, smatra Jurić.

Sve što je znao rekao je tužilaštvu

Upitan za ime političara, Jurić je rekao da te informacije ne može da da.

- Sve vezano za slučaj ja nemam pravo sada da iznosim, sve vezano za slučaj smo rekli. Bilo bi krivično delo da sada kažem nešto više nego što smem da kažem - naveo je Jurić.

Igor Jurić Foto: ATA Images

Saslušanje je počelo u 12 sati i trajalo je duže od tri sata.

Iskaz je Jurić dao bez prisustva javnosti, jer je reč o pretkrivičnom postupku.

Igor Jurić Jurić sa advokatom Majom Atanacković, Foto: ATA Images

U Palatu pravde je stigao sa advokatom Majom Atanacković nešto pre 12 sati i nje hteo da daje izjave pre razgovora sa tužiocem.

Više javno tužilaštvo je pre par dana saopštilo da je formiralo predmet i pozvalo Jurića da, povodom navoda koje je izneo u medijima, iznese bliže podatke koji su neophodni za dalje postupanje nadležnog tužilaštva.

Igor Jurić Foto: ATA Images

Jurić već nekoliko meseci govori u medijima da ima saznanja o političaru pedofilu, ali njegov identitet nije saopštio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prave se Toše

    5. jun 2020 | 16:44

    A oni kao nemaju saznanja o tome?!

  • 656

    5. jun 2020 | 15:37

    Pozvali ga da kaže ko je taj. Saslušavali ga 3 sata i onda se i dalje ne zna ko je zagonetna ličnost. Ko koga ovde pravi ludim? Samo je trebalo da izgovori ime i prezime i dostavi ono što je do sada prikupio od dokaza. O čemu su onda čavrljali 3 sata i šta će mu advokat da bi izgovorio jedno ime i jedno prezime?

  • Predator

    5. jun 2020 | 15:56

    Zaprećeno mu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA