Dimitrija su Albanci ubili ispred kioska u Gračanici: Imao je svega 17 godina, i nije dočekao maturu

Danas je na gračaničkom groblju služen pomen mladiću koji je pre 16 godina surovo ubijen ispred kioska brze hrane

  • 4
Dimitrije Popović, Gračanica, pomen, godišnjica

Foto: RTV Gračanica

Danas je u Gračanici obeleženo 16 godina od ubistva Dimitrija Popovića (17), koga su ubili Albanci, dok se sa svojim drugovima nalazio ispred kioska brze hrane u centru Gračanice.

Na gračaničkom groblju služen je pomen, posle čega su članovi porodice i prijatelji upalili sveće i položili cveće ispred kapelice posvećene Dimitriju u centru Gračanice, javlja Radio televizija Gračanica.

- Stradao je u 17. godini, nije dočekao ni maturu, ni da ga majka oženi…Tako mlad počiva pod zemljom ni kriv ni dužan - oplakuje ga i danas majka Jorgovanka.

Dimitrije Popović, Gračanica, pomen, godišnjica

Foto: RTV Gračanica

Njegov brat Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica, istakao je da je Dimitrije bio žrtva ludog vremena, te da sve izgleda kao da se desilo juče.

- Dimitrije je žrtva jednog ludog vremena, bezakonja i opomena za budućnost i sve buduće generacije. Ovakave stvari se ne smeju ponavljati jer u takvoj atmosferi niko ne može da planira budućnost. Svi su mislili da će to prestati Dimitrijevim ubistvom, međutim i sada vidimo da situacija nije sjajna. Mi, porodica i prijatelji sećamo se Dimitrija svakog dana, i u njegovu čast podigli smo kapelicu u centru Gračanice , koju smo prošle godine počeli da oslikavamo - rekao je Popović.

On je poručio da ako želimo da živimo zajedno u normalnom okruženju moramo normalno da se ponašamo i poštujemo jedni druge.

Dimitrije Popović, Gračanica, pomen, godišnjica

Foto: RTV Gračanica

Sedamnaestogodišnji Dimitrije Popović bio je učenik Medicinske škole, a u trenutku kada je svirepo ubijen nalazio se ispred kioska brze hrane u Gračanici sa još trojicom drugova. Na njega je pucano iz automobila u pokretu marke Audi, za šta su optuženi Albert Krasnići i Labinot Gaši. Gaši je bio odmah oslobođen, a maloletni Krasnići, osuđen na 6 godina zatvora.

Ove godine zbog aktuelne pandemije korona virusa nije održan memorijalni turnir u malom fudbalu koji se igra u znak sećanja na ubijenog Dimitrija čiji je slogan "Igrajmo za budućnost, pamtimo Dimitrija", ali će njegovi prijatelji odigrati jednu revijalnu utakmicu u njegovu čast.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA