Brutalne likvidacije u Srbiji: Sačekuša ispred kuće, rafal pred decom, za nekim ubicama se još traga

Nisu birali ni mesto ni vreme - ubijali su pred decom, ženom žrtve, na otvorenom pored drugih ljudi

  • 20
Marko Vuković, ubistvo na Bežanijskoj kosi, Ljubomir Markovic Kica, Likvidacija Željko B Novi Sad, Miloš R. ubijeni iz Niša Printskrin: Dan, Facebook, NS uživo

Ubistvo Marka V., koje je policija nedavno rešila i uhapsila osumnjičenog Petra J, jedno je od nekoliko brutalnih ubistava u kojima su napadači svoje žrtve ubili na ulicama u sačekušama, a koja su se dogodila u proteklih godinu dana u Srbiji.

Napadači nisu birali ni mesto ni vreme - ubijali su pred decom, ženom žrtve, na otvorenom pored drugih ljudi. Neke od žrtava likvidirane su pred svojim kućama.

Marko V. - ubijen pred ženom i decom

Marko Vuković, ubistvo na Bežanijskoj kosi Marko V. Printskrin: Dan

Marko V. (41) iz Kotora ubijen je 17. januara ove godine u večernjim satima ispred Osnovne škole na Bežanijskoj kosi pred decom i ženom.

Kako je "Telegraf" ranije pisao, Marko V. ubijen je u Ulici Danila Lekića Španca oko 18.45 sati na parkingu ispred Osnovne škole"Borislav Pekić", kada je došao sa suprugom da pokupi decu iz škole. Kada su, pošto su ih uzeli, seli u automobil marke "BMWx6", napadač je prišao i pucao mu u glavu naočigled dece i žene. Kako smo ranije pisali, Marko V. bio je umešan u šverc narkotika iz Južne Amerike ka Evropi. On je, prema našim informacijama, odranije poznat policiji.

Za njegovo ubistvo osunjičen je Petar Jovanović (46), poznatiji kao Peca Pitbul, koji je uhapšen u Ukrajini zbog sumnje da je u Kijevu teško ranio vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Miloš Radojković - ubijen nakon što je trudnoj supruzi doneo kolače

Miloš R. ubijeni iz Niša Miloš Radojković Foto: Facebook

Aleksinčanin Miloš Radojković (25) ubijen je 20. novembra prošle godine sa najmanje deset metaka ispred kuće u kojoj je živeo u niškom naselju Beverli hils. Ubica ga je zaskočio iz mraka i u njega sasuo rafal, Radojković je pokušao da mu pobegne, ali je preminuo u garaži u koju se sklonio.

Kako je tada rekao "Telegrafu" izvor iz istrage, neposredno pre ubistva Miloš je doneo trudnoj supruzi kolače. Ubrzo je izašao iz kuće, startovao motocikl koji je parkirao ispred kuće kada je ubica sasuo u njega kišu metaka. On je uspeo da dođe do garaže, ali je tu pao kraj svog vozila "audi" i preminuo.

Policija je nakon par dana uhapsila osumnjičenog za njegovo ubistvo Darka M. Kako smo već pisali, motiv ubistva Radojkovića osveta je zbog paljevine "mercedesa" 28. juna iste godine u Ulici Svetozara Markovića. Vlasnik zapaljenog automobila je uhapšeni Darko.

Ljubomir Marković Kića - ubijen kad je izlazio iz balona

Ljubomir Marković Kića, Barjak, Grobari Foto: MN Press

Vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Ljubomir Kića Marković je ubijen 1. novembra prošle godine u Ulici Grčića Milenka u Beogradu nekoliko sekundi nakon što je sa grupom prijatelja izašao iz balona za mali fudbal.

Ubrzo se pojavio snimak sigurnosne kamere koja je zabeležila njegovo ubistvo. Na snimku se vidi kako Marković stoji na trotoaru ispred balona za mali fudbal sa grupom mladića, a napadač mu prilazi s leđa i kapuljačom na glavi. Deluje kao da je primetio pištolj kod napadača, ili ga je pak prepoznao, pa je potrčao ka pumpi koja se nalazila preko puta ulice.

Napadač je u njega ispalio pet metaka, a on je pao na zemlju. Smrtonosan je bio poslednji, kada ga je napadač upucao u glavu.

Mediji su nakon ubistva pisali o detaljima istrage -  o tome da su inspektori na Markovićevom automobilu ubrzo posle ubistva pronašli lokator za praćenje, kao i da je nedugo nakon pucnjave na Voždovcu pronađen zapaljeni automobil na jednoj napuštenoj lokaciji, koji je najverovatnije pripadao ubicama. Mediji su pisali i da se u vezu s njegovim ubistvom dovodi M. B., sin poznatog biznismena, koji je lociran u Grčkoj i za kojim je izdata poternica. Prema pisanju medija, njega je grčka policija uhapsila pa pustila zbog nedostatka dokaza.

Dragan Amidžić Amidža - likvidiran kad je izašao iz kafića

Dragan Amidžić Amidža, Sremska Kamenica, ubistvo Mesto ubistva Amidžića Foto: 021.rs

Novosadski biznismen Dragan Amidžić Amidža (55), ubijen je 6. oktobra prošle godine ispred jednog kafića u Sremskoj Kamenici. Mediji su preneli da je on u lokalu bio sa prijateljima i kada je izlazio, napolju ga je sačekao napadač i pucao u njega iz pištolja. Egzekutor je u biznismena pucao iz mraka ispalivši, kako su preneli mediji, 11 hitaca iz obližnjeg šumarka. Mediji su preneli da je ubijen u blizini svog doma.

Mediji su pisali da se radi o biznismenu koga Novosađani pamte po letovima njegovim privatnim mlaznim avionom. 

Amidžić je bio poznat i po tome što je vozio skupocene automobile "bentli" i "porše" gradskim ulicama, a jednom prilikom je Sremskom Kamenicom provozao oklopno vozilo. Osim aviona i skupocenih automobila, Amidžić je, prema navodima medija, posedovao i gliser i brze motore.

Takođe je, pisalo se, bio vlasnik hotela "Sajam", imao je još nekoliko ugostiteljskih objekata, kao i nekoliko benzinskih pumpi.

Željko Bulatović - ubijen ispred zgrade

Likvidacija Željko B Novi Sad Ubistvo Željka Bulatovića Foto: NS uživo

Oko mesec dana pre Amidžića, u istom gradu ubijen je Željko Bulatović, državljanin Crne Gore. Bulatović je u Novom Sadu ubijen 9. septembra prošle godine, na parkingu ispred zgrade u Ulici braće Dronjak gde je živeo poslednjih šest meseci, preneli su mediji.

Navodno, kako su mediji preneli, Željko se kobne noći vraćao iz kafića, a potom svratio u radnju i nakon pazara je naišao pred ulazom na sačekušu. Prilikom uviđaja kod njega je zatečen pasoš Bosne i Hercegovine i novac, ali kod sebe nije imao oružje. On se, navodno, nedavno razveo od supruge s kojom je stanovao na Novoj Detelinari, a u novom stanu je živeo s nevečanom ženom.

Kako su preneli mediji, mogući motiv za osvetu je ubistvo koje se pre 7 godina dogodilo u Istočnom Sarajevu, a za koje je osuđen Željkov sin Aleksandar Bulatović (31). Zbog ovog ubistva Aleksandar Bulatović je osuđen na 19 godina robije.

Stefan Totić Kinez - ubijen sa skutera

Stefan Totić Kinez (28) ubijen je u noći između 22. i 23. jula prošle godine na Dušanovcu u Beogradu. Do pucnjave je došlo  u ulici Miška Jovanovića kod broja 5 kada je napadač na skuteru pucao u Totića i u njega ispalio više hitaca posle čega je preminuo. Ubijeni je imao više ustrelnih i prostrelnih rana, a kako se nezvanično saznaje, motiv pucnjave jesu poslovi u vezi sa narkoticima.

Kako je tada bilo reči, ubijeni mladić sedeo je na mestu suvozača "opela", a drugi, Đorđe S. koji je bio sa volanom, odmah je posle pucnjave pohitao da ga odveze u Urgentni centar, međutim, u Bulevaru oslobođenja kod Veterinarskog fakulteta doživeo je saobraćajnu nesreću posle čega je na to mesto, u 00.32 sati, došla Hitna pomoć.

Kako su mediji pisali, ubijeni Stefan Totić je pre više od 20 godina punio novine kao "najmlađi srpski kasapin". On se tada, kao dečak, hvalio da više voli kafanu nego Moćne rendžere i da više voli da kolje nego da gleda crtaće. Najdraži gost u mesari i kafani kod njegovog oca bio je pokojni Šaban Šaulić.

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M.P

    8. jun 2020 | 22:52

    Dok je god ovakvih ishoda u Srbiji Srbija ne moze biti deo drustva koji je ohrabrujuci. Tito bi ih za 24 sata sve pocistio tako da normalni ljudi mogu normalno da rade i funkcionisu.

  • Djole

    8. jun 2020 | 22:49

    Koji sad biznismen

  • Marko

    8. jun 2020 | 23:22

    Bezbedonosna situacija nikad bolja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA