≫ 

Tužilaštvo za organizovan kriminal nije nadležno za ubistvo novinara Milana Pantića

Novinar Milan Pantić, dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine, ubijen je 11. juna 2001. godine

  • 1
Milan Pantić Foto: novosti.rs

Tužilaštvo za organizovani kriminal zaključilo je da za sada nije nadležno za postupanje u slučaju ubistva novinara Milana Pantića, dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine, koje se dogodilo 11. juna 2001. godine.

To je utvrđeno nakon što je u prethodnom periodu ovo tužilaštvo održalo više sastanaka sa predstavnicima Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, koje istražuje ubistvo Pantića i predstavnicima Komisije za istraživanje ubistava novinara.

U tužilaštvu za organizovani kriminal za Tanjug kažu da je nakon ovih sastanaka "utvrđeno da za sada ne postoje zakonski osnovi propisani Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije za postupanje tog tužilaštva".

Dodaju da su sa ovim zaključkom i stavom tužilaštva upoznati svi učesnici sastanaka, pa i predstavnici Komisije za istraživanje novinara, koja je pre dva dana ponovo javno zatražila od ovog tužilaštva da preuzme slučaj od jagodinskog tužilaštva.

Komisija smatra da je ubistvo Pantića organizovani zločin, pa da policija i pravosudni organi u Jagodini nisu dorasli ovom zadatku.

Saznanja Komisije, kako je saopšteno, ukazuju da dugogodišnja istraga nije vođena kako valja, da bitni materijalni dokazi nisu sačuvani, da važne istražne radnje nisu obavljane, dok druge nisu na odgovarajući način obrađene i dokumentovane.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    9. jun 2020 | 22:31

    Титова Србија и даље живи ! Д О К Л Е. ??????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA