"Igrali" igre na sreću i "osvojili" 283 miliona dinara: Policija pohapsila 18 osoba iz Kraljeva

Sumnja se da su D. J, J. N. i V. K. uz pomoć ostalih zaposlenih radnika i menadžera u firmi „In eksport“ od novembra 2016. do novembra 2019. godine neovlašćeno organizovali igre na sreću

  • 1
Hapsenje, biznismen, korupcija, lisice

Foto: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje korupcije, u saradnji sa Poreskom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su 18 osoba zbog sumnje da su malverzacijama u vezi sa igrama na sreću protivpravno stekli oko 283 miliona dinara.

Policija je uhapsila D. J. (64), odgovorno lice privrednog društva „In eksport“ DOO Kruševac zbog sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćeno organizovanje igara na sreću, zloupotreba položaja odgovornog lica, pranje novca i poreska utaja, dok se za krivično delo pranje novca u pomaganju terete J. N. (36), stvarno odgovorno lice te firme i odgovorna lica V. K. (48) i M. S. (36) iz iste firme, kao i T. N. (33), D. M. (28) i D. A. (33), zaposlene u toj firmi.

Takođe, zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca u pomaganju, policija je uhapsila i menadžere navedene firme V. V. (48), S. L. (43), M. M. (41), S. V. (44), D. Z. (38), J. I. (28), D. S. (41), S. V. (32), G. S. (50), M. B. (52) i A. P. (34).

Organizovali igre na sreću bez potrebnih dozvola

 

Sumnja se da su D. J, J. N. i V. K. uz pomoć ostalih zaposlenih radnika i menadžera u firmi „In eksport“ od novembra 2016. do novembra 2019. godine neovlašćeno organizovali igre na sreću na više lokacija na teritoriji Republike Srbije, bez potrebnih dozvola Ministarstva finansija.

Na taj način oni su, kako se sumnja, protivpravno stekli oko 283 miliona dinara, koje nisu evidentirali u službenim evidencijama, niti je na ovaj iznos plaćan porez. Kako se sumnja, oni su 210 miliona dinara, radi prikrivanja porekla novca, uložili u poslovne prihode i finansijski sistem privrednog društva „In eksport“.

Takođe, M. S, T. N, D. M, i D. A. iz navedene firme se sumnjiče i da su 50.000 evra koje potiču iz krivičnih dela pokušali da iznesu iz Republike Srbije na Graničnom prelazu Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Osumnjičenima D. J, J. N, V. K, M. S, T. N, D. M. i D. A. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Ostali osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, već privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA