≫ 

Otac dečaka kojeg je Igor pokosio kvadom: To sigurno nije namerno uradio, voleo bih da ništa ne bude

Igor B. koji je usmrtio malog Filipa u mestu kod Bečeja plakao je za mališanom dok su ga saslušavali u policiji i kod tužioca

  • 14
Bolnica, pacijent, dečak Foto-ilustracija: Bolnica, pacijent

Igor B. (34), koji je kvadom u ponedeljak usmrtio dečaka Filipa V. (2) u selu Radičević kod Bečeja, plakao je za mališanom dok su ga saslušavali u policiji i kod tužioca, piše Alo.

Mladić se posle nesreće nalazi u teškom psihičkom stanju a tokom ispitivanja je izjavio da ne može da se oporavi od šoka.

- Igor je vidno potresen i jedva je dao izjavu u policiji i tužilaštvu. Izjavio je da se tog dana kretao ulicom i da je hteo da pretekne ljude ispred njega ali da mu je mali Filip, koji je bio na plastičnom dečjem motorčiću, u momentu izleteo pred vozilo. Rekao je da nije kriv jer mu se dete iznenada našlo pod točkovima - kaže izvor iz pravosuđa.

Igor je u pritvoru u Zrenjaninu, u delu za osobe sa invaliditetom, budući da je nepokretan od 12. godine.

- Iz lekarske dokumentacije se vidi da je ima više operacija i terapija. Ukoliko se ukaže potreba, biće prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beograd - navodi sagovornik.

Na telefon porodice Igora B. javila se ženska osoba koja je odbila da govori za medije.

- Pitajte o svemu nadležne - kratko je rekla i prekinula vezu.

Mali Filip je sahranjen u sredu na mesnom groblju u Radičeviću, a njegov otac Saša je izjavio da su juče išli na njegov grob.

- Još, valjda, nismo svesni da ga nema. Supruga se loše drži, užasno nam je teško. Stariji sinčić je pored nas, zbog njega moramo dalje... - rekao je Filipov otac.

"Nebitno je to sad"

On kaže da su juče dali policiji izjave o nesreći.

- Te večeri smo se vraćali sa jednog rođendana. Išli smo pešaka desnom stranom ulice, Filip je bio na metar ispred mene, vozio je plastični motor, a supruga Marina je išla sa drugim sinom iza nas. U jednom trenutku je naišao Igor. Ne znam kolikom je brzinom išao. Došao je odjednom, ne znam da li je išao brzo. Čuli smo da ide motor. Šta znači brzo? Kroz naselje je dozvoljena brzina od 50 kilometara na sat. Ne znam, verovatno se kretao brže čim je dete udario jako i bacio ga 20 metara sa motorića. Nebitno je to sad. Neka to utvrde nadležni organi - ispričao je potresen otac Saša koji o suđenju i kazni nije želeo da govori.

- Voleo bih da ništa ne bude, neka dođe kući... On je naš bivši komšija, živi blizu kuće mojih roditelja. Nemam da kažem ništa loše o tom dečku. To sigurno nije uradio namerno - kazao je neutešni otac malog Filipa.

Dečak je, podsetimo, poginuo naočigled svojih roditelja, kada je Igor B., inače osoba sa invaliditetom, pokosio kvadom u Ulici Veljka Vlahovića u Radičeviću kod Bečeja. Nesrećni mališan je usled stravičnog udarca odleteo i podlegao povredama na putu do bolnice. Igor je prilikom udesa sleteo u kanal, ali je samo lakše povređen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    11. jun 2020 | 23:51

    Ako je dete bacio 20 metara kako kaže otac, onda je on vozio preko 80 km/h,prema tome druže robija, ubio si čoveku dete, nije svako da vozi..

  • Djordje

    12. jun 2020 | 07:55

    Strasna tragedija , za sve , pogotovu za roditelje koji su se kretali kolovozom umesto trotoara, zatim nepravilno ledjima okrenutim toku saobracaja , sve to ima u zakonu o bezbednosti saobracaja , svi krivi sem deteta , saucesce roditeljima ali i saosecaj i " krivcu" jer NEDAJ BOZE NIKOME TAKO NESTO !!!

  • Petra

    12. jun 2020 | 06:17

    Teška tragedija ,i za njih i za tog nepokretnom dečka sto ga je usmrtio,koliko je otac jak da tako izjavi ,a zaista je i tako ,sada je gotovo,držite se ljudi ,bol je prevelika ,neka vam gospod da snagu za dalji zivot,tuga 😭😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA