≫ 

Bankar iz Novog Sada ukrao više od pola miliona evra od klijenata: Smislio neverovatnu prevaru

Gledajte da ne nasednete i vi, ako ovakav vid prevare nekom novom padne na pamet. Evo kolika je kaznica za "tričavih" 500.000 evra

  • 13
Biznismen, evri lete Foto: Shutterstock

Direktor filijale jedne banke u Novom Sadu osuđen je na četiri i po godine zatvora jer je malverzacijama sa deviznom štednjom klijenata banke sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 527.054 evra (64.772.503,85 dinara).

On je, kako se navodi u presudi, sa više fizičkih lica zaključio navodne ugovore o oročenju deviznih štednih uloga, koje uopšte nije prikazivao u poslovnoj dokumentaciji banke, niti je otvarao račune deviznih štednih uloga radi uplata primljenog novca.

Navodio je nepostojeće štedne partije i proizvoljne kamatne stope, jer je preuzimao novac tih lica predat kao štedni ulog i prisvojio ga za svoje lične potrebe.

Kako bi klijente održavao u zabludi, sa ciljem da ne podižu glavnicu i otkriju da im nedostaje novac, periodično bi im obračunavao i isplaćivao kamate koje su bile navedene po nepostojećim štednim partijama, koje je pritom neovlašceno prenosio sa računa tih ili drugih klijenata banke, koji su na svojim računima imali raspoloživa devizna sredstva.

Na ovu prvostepenu presudu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu, pravo da ulože žalbe imaju i odbrana i tužilaštvo, saopšteno je iz tog suda.

Video: Aco Pejović na hitnoj konferenciji za novinare: U moje ime je učinjena velika prevara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    13. jun 2020 | 15:49

    A u Pancevu bankarka za 200 000 evra dobila 7,5 godina...!!! Ko je ovde lud...???

  • Zoki

    13. jun 2020 | 14:28

    Prvo da odsluži kaznu, a posle svaki dinar da vrati kako zna i ume, pa makar ih vraćao i do kraja života. U nekim zemljama se to prenosi i na potomke.

  • wow

    13. jun 2020 | 12:21

    Kako je smislio “neverovatnu” prevaru ako je otkriven hahah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA