≫ 

Carinici su u jednom danu sprečili 45 migranata da pređu granicu: Kriju se među lubenicom, žicama...

Nakon otkrivanja migrante u dalju nadležnost preuzima policija

  • 4
Carina, migranti

Foto: Carina Info

Od početka godine carinici su sprečili 532 migranta da ilegalno pređu državnu granicu. Takvi slučajevi su svakodnevni, a samo 17. juna 45 migranta osujećeno je u tome.

Toga dana je na prelazu Preševo i na robno-carinskom terminalu JP Aerodromi Srbije u Nišu otkriveno 20 migranata iz Avganistana.

Carina, migranti

Foto: Carina Info

Iako su se na kamionima nalazile carinske plombe everne Makedonije, koje nisu bile oštećene, u tri od četiri kamiona, koji su za uvoznika u Nišu prevozili koturove metalne žice iz Grčke, prilikom kontrole na pomenutom terminalu, pronađeni su „ilegalci“ - ukupno 13 mlađih Avganistanaca.

Istog dana su na prelazu Preševo carinici su u saradnji sa policijom u kamionu natovarenom lubenicama pronašli sedam migranata iz Avganistana. „Slepi putnici“ su pronađeni prilikom detaljnog pregleda za koji je izdvojen kamion leskovačkih registarskih oznaka, koji je prevozio sveže lubenice iz Grčke ka Leskovcu.

Da se u tovarnom delu kriju ljudi carinici su posumnjali kada je multigasnim detektorom u prikolici izmerena povećana koncentracija ugljen-dioksida.

Zahvaljujući mobilnom skeneru na izlaznoj strani prelaza Horgoš 14 migranata je tog istog dana osujećeno u pokušaju ilegalnog prelaska granice.

Nakon što su analizom slike sa skenera uočili odstupanja, carinici su među robom u čak pet kamiona, čije su krajnje odredište bile zapadnoevropske zemlje Francuska, Velika Britanija, Nemačka, kao i Češka i Poljska, pronašli sakrivene ljude.

Migranti su se krili među konzerviranim graškom, kvascem, priborom za ribolov, antenama za mobilnu telefoniju i raznom drugom robom.

Na prelazu Batrovci gde takođe postoji kontrola mobilnim skenerom, u dva kamiona, jednom makedonskom i jednom domaćem, koji su prevozili robu ka Hrvatskoj, otkriveno je devet migranata iz Avganistana, dok su na prelazu Šid carinici pronašli dvojicu mladića iz Avganistana među biciklima iz Bugarske namenjenim hrvatskom tržištu.

Nakon otkrivanja migrante u dalju nadležnost preuzima policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule V

    18. jun 2020 | 14:47

    Preslo ih je dovoljno dok smo mi bili zatvoreni u svojim kucama i isti su rasporedjeni gde je trebalo pa sad te price tesko koga da zanimaju. Moram da uzmem metlu da pocistim svoju kucu.

  • Silvija

    18. jun 2020 | 15:51

    Oni hoce samo u Evropske zemlje ,Srbija nije za njih interesantna,oni imaju familije I trce njima,Treba ih pustiti do sledecih granica,samo steta sto bacaju pare na prevoze ,

  • Marija P.

    19. jun 2020 | 06:20

    Kako je moguce da nasi carinici. policija migrante otkriju tek kada hoce d izadju iz Srbije, NIKO ih ne otkrije kada udju u Srbiju i svi ostanu ovde?? Znam da njima nije cilj Srbija, ali ostace ovde jer okolne zemlje cuvaju svoje granice. Ovo je preopasno!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA