≫ 

Danas nastavak suđenja Jutki: Moguće njegovo privođenje ako se ne pojavi pred sudom

Sudija Aleksandar Kocić naložio je privođenje okrivljenog, jer se nije pojavio na suđenju 10. juna

  • 3
Milutin Jeličić Jutka Printskrin: Youtube/RTV Brus

Pred Osnovnim sudom u Kruševcu danas bi trebalo da se pojavi bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličć Jutka, okrivljen za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje u slučaju gde je oštećena njegova bivša saradnica Marija Lukić, a da li će konačno doći do iznošenja završnih reči skoro niko nije mogao pouzdano da kaže. Sudija Aleksandar Kocić naložio je privođenje okrivljenog, jer se nije pojavio na suđenju 10. juna,iako je uredno pozvan.

Jedan od pet Jutkinih advokata, koji se pojavio u sudnici pre devet dana, imao je tada informaciju da je njegovom klijentu pozlilo dan ranije, ali i da,navodno, nije uredno pozvan, dok je advokatski tim Marije Lukić nepojavljivanje označio kao kukavičluk i ocenio da ima dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

Kruševačka policija podnela je sredinom marta 2018. godine krivičnu prijavu kojom je bilo obihvaćeno sedam žena. Dve su tokom istražnog postupka izjavile da ne smatraju da su oštećene, dok je tužilaštvo procenilo da dokaza za gonjenje Jutke ima samo u slučaju Marije Lukić. Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu podnosi krivičnu prijavu, a suđenje se pred bruskim sudom odvijalo u skoro neregularnim uslovima sve do odluke Vrhovnog kasacionog suda jula 2019.godine o izmeštanju postupka u Kruševac.

Marija Lukić Marija Lukić / Foto: Privatna arhiva

Tužilaštvo je u optužnom predlogu u kojoj su “Novosti” imale uvid, navelo da postoji opravdana sumnja da je Jeličić od juna 2015. do decembra 2017. godine u Brusu,u stanju uračunljivosti, iako je bio svestan svoga dela i hteo je njegovo izvršenje, u nameri da zloupotrebom svog položaja, navede na obljubu ili sa njim, izjednačen čin, oštećenu Mariju Lukić. Krivično delo odigralo se u stranačkim prostorijama Nove Srbije, čiji je Jutka bio lokalni lider. Kao inkriminišuće navedeno je više poruka, između ostalih onih u kojima okrivljeni navodi da je oštećenu malo nasilno mimo njene želje i volje ljubio, pomazio bez pitanja, a jedna od poruka koje vređaju dostojanstvo oštećene i “Novosti” ih prenose onako kako su i napisane: “A za seks treba raspoloženje i maksimalna opuštencija obostrana i bude savršeno”,”Opušteno srce i lepo sa mnom budi i bićeš skroz zadovoljnaaa ljubaviii”.

Video: Dobrivoje Lukić prvi put progovorio o paklu koji je prošao sa suprugom Marijom u Brusu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA