Iskaz dečaka silovanog na zabavi u Sremskim Karlovcima odvešće policiju do pedofila

- Još smo zbunjeni i zatečeni. Najbitnije je da se moj sin oseća dobro - rekao je otac dečaka

  • 7
Dečak, zlostavljanje, maltretiranje Foto: Shutterstock

Novosadska policija i dalje intenzivno radi na rasvetljavanju gnusnog zločina koji se dogodio u noći između subote i nedelje kada je u Sremskim Karlovcima silovan jedan devetogodišnji dečak. Dečak je silovan na rođendanskoj žurci u naselju Čerat na koju ga je odveo rođak.

- Dečaka je na proslavu rođendana odveo rođak i ostali su tamo do ranih jutarnjih časova. Kada se vratio kući dečak je legao i spavao duže nego inače. Posle toga se čudno ponašao što je roditeljima bilo sumnjivo pa su ga odveli kod lekara na pregled gde je utvrđeno da je seksualno zlostavljan. Slučaj je odmah prijavljen policiji koja je hitno preduzela sve potrebne mere u cilju nalaženja počinioca. S obzirom na to da je na žurci bilo puno ljudi, policija vrši detaljne razgovore sa svim svedocima koji su bili tamo kobne večeri, vrše se neophodna veštačenja i preduzimaju druge mere i radnje za utvrđivanje svih činjenica i okolnosti ovog krivičnog dela - rekao je za Blic izvor blizak istrazi.

Dragocen iskaz dečaka 

Prema rečima našeg sagovornika, dragocen je iskaz dečaka koji je dao u bolnici odmah nakon otkrivenog zločina te se nadaju da će ih odvesti na pravi put u potrazi za silovateljem.

U naselju Čerat i dalje u neverici pričaju o pomenutom događaju i ne mogu da veruju da je tako nešto zadesilo njihovog malog komšiju.

- Potpuno smo zatečeni i ne znamo ni šta da mislimo. Užasno je da se to dogodi bilo kome, a kamoli jednom detetu. Nadamo se da će brzo uhapsiti krivca i da će propisno odgovarati za svoj zločin – pričaju meštani Čerata uz napomenu da ne pamte da se u njihovom komšiluku ikada desilo tako nešto.

Dečak se oporavlja u bolnici

Silovani dečak nalazi se pod stalnim nadzorom lekara u novosadskom Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine gde mu je ukazana lekarska i psihološka pomoć a u čitav slučaj uključili su se i stručnjaci Centra za socijalni rad.

Dečakov otac nije želeo da priča o ovom strašnom događaju odmahujući glavom u neverici.

- Još smo zbunjeni i zatečeni. Najbitnije je da se moj sin oseća dobro. Ne želim da pričam o slučaju dokle god policija ne uhapsi počinioca što se nadam da će biti uskoro - kratak je bio otac nesrećnog dečaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    19. jun 2020 | 21:24

    Kako je moguće da dete od 9 godina bude na rođendanskoj žurci do ranih jutarnjih časova bez prisustva roditelja? O čemu se ovde radi? Jadno dete, nadam se da će policija razrešiti ovaj strašni događaj! Dete treba pod hitno izmestiti u drugu porodicu 😩

  • Novica Randjelovic

    19. jun 2020 | 21:37

    Alo ljudi da li je normalno da rodjaci siluju gluvonemog decaka,pod hitno sve pronaci kastrirati i osuditi na dozivotni prinudni rad.

  • Ajdemi

    19. jun 2020 | 21:42

    Pod mac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA