≫ 

Za Alibega je Novi Beograd pravo minsko polje: Često je na nišanu, družio se sa pokojnim Halabrinom

Prvi put Alibeg je hapšen sa 12 godina

  • 3
Aleksandar Halabrin, Nenad Alajbegović Foto: Telegraf, Privatna arhiva, MUP

Nenad Alejbegović, zvani Alibeg, koji je noćas teško ranjen u Ulici narodnih heroja, do sada je više puta bio na meti napadača, ranjavan ili za dlaku izbegao smrt. Poslednje ranjavanje doživeo je pre oko pet meseci, takođe na Novom Beogradu, a veruje se da je u tom trenutku bio sa Aleksandrom Halabrinom (26), koji je nedugo zatim ubijen.

Podsećamo, telo Aleksandra Halabrina u užasnom stanju sasvim slučajno je pronađeno 16, maja kod Sopota, u jednoj plitkoj rupi u šipražju, sa prostrelnom ranom na glavi. Halabrin je nestao skoro dva meseca ranije na Banjici...

Koje poslove su Halabrin i Alibeg obavljali, za sada je misterija, budući da čak i posle Alibegovog ranjavanja u januaru nisu hteli da odaju detalje policiji koja je istraživala slučaj.

Međutim, za Halabrina se verovalo da je bio upleten u poslove sa ljudima iz podzemlja, a Alibegovo ime ispisano je u brojnim dosijeima. Više puta je bio u zatvoru, osuđivan je za više od 60 krivičnih dela, a bio je osumnjičen i za jedno ubistvo u Zemunu.

On je bio jedan od vođa navijačke grupe "Zabranjeni" (navijači Partizana, suparnička grupa "Alkatraza").

Kriminalnu "karijeru" započeo je još kao dete, sa svega 12 godina, kada je bio hapšen, ali zbog godina nije mogao da odgovara. Međutim, već sa 16 je prvi put osuđen i završio je u vaspitno-popravnom domu u Kruševcu.

Osuđivan je zbog nanošenja teških telesnih povreda, nelegalnog držanja oružja i privrednog kriminala. Međutim, njegovo ime vezuje se i za narko biznis.

Ostalo je zabeleženo njegovo hapšenje u Banjaluci 2015. godine, po potrazi beogradske policije zbog razbojništva. U njegovom stanu tom prilikom pronađeno je više od 800 tableta ekstazija i marihuana.

Na meti napadača bio je više puta, uglavnom na Novom Beogradu. Tako je 2019. na njega pucano nedaleko od kružnog toka na Novom Beogradu, a tada je odbio saradnju s policijom. Usledilo je novo ranjavanje u januaru ove godine, takođe na Novom Beogradu u Ulici narodnih heroja.

I poslednje njegovo ranjavanje dogodilo se noćas u Narodnih heroja, a u ovoj ulici Alibeg je pre deset godina čudom izbegao tri metka koja su mu bila namenjena.

Alibeg je doživeo i porodičnu tragediju 2004. godine kada je njegova sestra od tetke ubila njegovog rođenog brata Dejana u kafiću kod novobeogradske "Fontane".

Video: Mapa ubistava beogradskih navijača: Obišli smo crne tačke srpske ULTRA scene

(Telegra.frs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA