≫ 

Srbin doleteo iz Beča, pa su mu otvorili kofer nakon skenera: Unutra je bio luksuzni sat od 22.000 €

Pronađen je muški ručni sat „Audemars Piguet“, sa kompletnom pratećom dokumentacijom, originalnim sertifikatom, garancijom i priznanicom, iz koje se vidi da je sat kupljen prethodnog dana u Frankfurtu i da je plaćen 22.000 evra

  • 5
Zaplenjeni luksuzni sat Foto: Uprava carina

Carinici su u sredu na aerodromu „Nikola Tesla“ zaplenili luksuzni sat „odmar pige“, vredan 22.000 evra. Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa za carinjenje, zaustavljen 41-godišnji srpski državljanin, po zanimanju građevinski nadzornik, koji je doputovao letom iz Beča.

Bez obzira što je negirao da ima nešto za prijavljivanje, carinik je odlučio da njegov kofer pregleda da skeneru za prtljag.

Tom prilikom su među garderobom uočene konture ručnog sata, pa je od putnika zatraženo da otvori kofer radi uvida u njegovu sadržinu.

Prilikom detaljnog pregleda u koferu je pronađen muški ručni sat „Audemars Piguet“, sa kompletnom pratećom dokumentacijom, originalnim sertifikatom, garancijom i priznanicom, iz koje se vidi da je sat kupljen prethodnog dana u Frankfurtu i da je plaćen 22.000 evra.

Kako je putnik bio dužan da sat prijavi prilikom ulaska u našu zemlju, radi plaćanja uvoznih dažbina, a nije to učinio, on će biti privremeno zadržan, dok se ne okonča prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Podsećaju da naši državljani bez plaćanja carine i PDV, pored ličnog prtljaga, u našu zemlju mogu uneti i robu čija vrednost ne prelazi 100 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sd boy

    25. jun 2020 | 10:09

    Ne razumem.. Zasto se oduzima ako ima racun da je kupio.. Mozda je kolekcionar ili ga poklanja nekome do koga mu je stalo. U svakom slucaju njegov je. Malo je bezveze maltretirati svoj narod.

  • zac

    25. jun 2020 | 13:04

    Ja mislio da smo izasli iz komunizma. Koji sat mozete kupiti a da nesto vredi za 100 evra .

  • DRagutin

    25. jun 2020 | 14:27

    100 evra ili 150 € ? Bilo je ranije da se mora prijaviti proizvod koji je skuplji od 150 evra...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA