Nove provokacije na Kosovu: Kuća povratnika ispisana grafitima OVK, opljačkano drugo domaćinstvo

Na meti kuće u selima Ljubožda i Dubrava

  • 0
Jovan Ristić, Ljubožda, grafit UČK, OVK

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Nastavljaju se provokacije i incidenti usmereni na zastrašivanje Srba na Kosovu, a ovog puta noćas su na meti bile srpske kuće u selima Ljubožda i Dubrava u opštini Istok. Kako je potvrdio načelnik Pećkog okruga Milo Stevanović, na kući Jovana Ristića, povratnika iz sela Ljubožda, ispisani su grafiti OVK, a u Dubravi je opljačkano domaćinstvo Radomira Pumpalovića.

Kako smo saznali Jovan Ristić se u ovo selo u Metohiji vratio 2017. godine, a njegova kuća je već u više navrata bila na meti lopova koji nisu nikada otkriveni. Kuća je čitava ispisana grafitima OVK, a sve je usledilo odmah po objavljivanju optužnice protiv Hašima Tačija, pa može da se protumači kao reakcija na tu vest.

Istovremeno, u selu Dubrava kod Istoka nepoznata lica opljačkala su porodičnu kuću povratnika Radomira Pumpalovića. U kući je napravljena potpuna premetačina, a ne zna se šta su provalnici odneli osim što su izazvali dodatni strah kod Srba iz ovog kraja.

U ova dva sela u deset kuća živi oko dvadesetak Srba povratnika, koji su uznemireni učestalim napadima na njih i njihovu imovinu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA