≫ 

Ispovest sestre Miloša ubijenog na Adi Huji: "Vratili su ga u kovčegu, a krivac je pušten kući"

Kako kaže, ništa ne može više da je pogodi od činjenice da je njen brat u grobu, da ga je ubio čovek koji ga nije ni poznavao, bez ikakvog razloga

  • 33
Miloš Stojanović

Žrtva: Miloš Stojanović, Foto: Privatna arhiva

- Miloš je trebalo da se vrati sa devojkom 16. januara prošle godine kući u Norvešku. Imao je i kartu kupljenu. A ne ovako... da stigne u kovčegu - potresnim glasom pričala nam je njegova sestra Simona, koja ne samo što živi sa bolom i tugom, već je i ogorčena zbog presude od svega osam godina zbog ubistva brata 1. januara na Adi Huji.

Aleksandar Relić osuđen je juče na 8 godina zatvora zbog brutalnog ubistva Miloša Stojanovića na parkingu ispred jednog restorana na Adi Huji, 1. januara, nakon proslave Nove godine. Još 10 meseci zatvora dobio je zbog nedozvoljenog držanja oružja. Nakon presude on je pušten u kućni pritvor.

- Mene je jako strah za Miloševu devojku Mariju. Ona nije dobila zaštitu, iako je bila svedok nije bila ispitivana. A on, ubica, pušten je kući u svoj krevet - drhtavim glasom priča Simona.

Kako kaže, ništa ne može više da je pogodi od činjenice da je njen brat u grobu, da ga je ubio čovek koji ga nije ni poznavao, bez ikakvog razloga. Ali, ogorčena je na čitav sudski proces.

- Nemam reči na tu presudu. Ovo je jezivo. Očekivali smo da dobije maksimalnu moguću kaznu, koliko zakon propisuje, a ne da bude pušten kući. Imamo našeg zastupnika i žalićemo se na presudu. Možda će ovo da završi i na evropskom sudu. Želimo samo pravdu, da se proceni sudija, da bude osuđen na najveću kaznu, jer je uradio nešto najgore. Ubio je jednu osobu, vedru, zdravu, nasmejanu bez loše misli prema bilo kome, prišao mu je na parkingu, optužio za nešto i pucao - prča Simona.

Miloš Stojanović

Foto: Privatna arhiva

Kako kaže, ona sa roditeljima živi u Norveškoj, cela porodica se tamo preselila i zbog korona virusa niko nije mogao da dođe na suđenje. Ispričala nam je da je Miloš u Beogradu bio sa devojkom i da je trebalo da se vrate, da su imali kupljenu kartu i planove za zajednički život - renoviranu kuću, posao, život.

- Bili su samo na proslavi Nove godine, trebalo je da dođu 16. januara, a ne da ga donesu u kovčegu. Sahranili smo ga 22. januara - priča sestra.

Nada se pravdi i to, kako kaže, ne samo zbog njenog brata, već i zbog svih onih koji se nađu u ovako užasnoj situaciji, a nemaju novca da angažuju advokate i bore se za istinu.

Miloš Stojanović

Foto: Privatna arhiva

Kakva je odluka suda

 

Aleksandar Relić proglašen je juče pred Višim sudom u Beogradu krivim zbog izvršenja krivičnog dela ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina i deset meseci.

Sud ga je oslobodio optužbe da je izvršio otmicu Miloševe devojke i da ju je lako povredio, jer izvršenje ovih dela tokom postupka nije dokazano.

Ukinut mu je pritvor i određena je mera zabrane napuštanja stana.

Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštio razloge donošenja navedene odluke, a protiv presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acke

    25. jun 2020 | 23:22

    Bruka i sramota za ovakvu presudu.. Hitno da se menja zakon i da minimum za ubistvo bude 25-30 godina bez mogucnosti na manju kaznu. Pa da vidimo onda te "frajere" koji ce da potezu oruzje da li ce 2 puta da razmisle pre nego sto nesto tako urade.

  • Pepi

    25. jun 2020 | 22:44

    Ovde je jedino jasno da je sudija potkupljen,nemoguce je za ovakvo delo dobiti 8 godina,ovakve stvari treba forsirati sto vise u medijima,novinari ispred suda i upitati sudiju zasto ovako blaga kazna,a ne da jurite soraje kuraje,

  • Iwan70

    25. jun 2020 | 21:34

    Sudije su uvek na strani huligana, bagre i mafije. Da ovaj ubijeni ubio kriminalca u samoodbrani, dobio bi veću kaznu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA