Telo u fazi raspadanja pronađeno na Tari: Beograđanin pobegao u divljinu od korone, pa nađen mrtav

Beograđanin je pričao meštanma da je na Taru došao da kampuje kako bi se sklonio od epidemije i napisao knjigu

  • 18
Srbija, Planina Tara Foto: A. Nalbantjan

Rendžeri Nacionalnog parka Tara pronašli su jutros na ovoj planini, u predelu zvanom Rastište, beživotno telo muškarca iz Beograda starog oko 30 godina, piše Blic.

Posle višednevne potrage za njim, telo je nađeno u odmakloj fazi raspadanja u jednom bujičnom potoku na jako nepristupačnom, šumovitom terenu. Uzroci njegove smrti za sada nisu poznati.

Nesrećeni Beograđanin na Taru je došao u jeku korona virusa i od tada ovde boravio. Spavao je automobilu koji je bio parkiran na jednoj od livada u Rastištu.

Meštani koji ga proteklih meseci viđali prošlog vikenda su prijavili da su je njegovo vozilo duže vreme stoji otključano i da su u njemu dokumenta, ali a da vlasnika autmobila nema već danima. Kako oni kažu, Beograđanin im je pričao da je na Taru došao da kampuje kako bi se sklonio od epidemije i da napiše knjigu.

Neke od njih, priča se u Rastištu, molio je da mu ponešto kupe u Bajinoj Bašti, uglavnom stvari za ličnu higijenu, ali ne i hranu. Slabo su ga viđali da jede, a u glavnom je pio vodu.

Rendžeri NP Tara su danima pretraživali područje Rastišta, a u akciji su im pomagali srodnici nestalog koji su došli iz Beograda. Potraga je okončana jutros kada je u jednom od potoka Rastišta, oko kilometar daleko od automobila u kome je kampovao nestali, u divljem predelu u kome ima medveda i vukova, i u koje ljudi retko zalaze, zatečen jeziv prizor.

Pretpostavka je da je Beograđanin tu ležao mrtav oko 20 dana. Razlog smrti utvrdiće odbukcija.

Renžeri sa Tare i vatrogasci iz Bajine Bašte tokom dana su uz pomoć nosila uspeli da iznesu telo pokojnika uz jednu liticu i kroz težak i šumovit teren.

Video: Na ovom mestu pronađeno beživotno telo mladića: Udario u bankinu i tokom pretvrtanja ispao iz vozila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    25. jun 2020 | 19:51

    Koji bre Rendzeri koji ejjjj???? To se na srpskom zove SUMAR

  • 👮‍♀️👍

    25. jun 2020 | 19:30

    Postoji li jedan dan u ex Yugi da nije neko ubijen, silovan, opljackan, prebijen i jos mnogo toga loseg. Sta osta od one lijepe Yuge, gdje smo se druzili, uzajamno pomagalii, veselili, kuce gradili. Ovo je davno premasilo divlji zapad u kaubojsko vrijeme.

  • B

    25. jun 2020 | 18:00

    I da mladoh čovjeka od 30 godina niko potražio nije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA