≫ 

Jutka je izbegavao odlazak na ročišta, ali uprkos tome sud je odbio pritvor

Nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za određivanje pritvora

  • 10
Milutin Jeličić Jutka Printskrin: Youtube/RTV Krusevac

Osnovni sud u Kruševcu odbio je predlog tužilaštva za određivanje pritvora bivšem predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, nedozvoljene polne radnje, potvrdio je Tanjugu sekretar suda Zoran Keković.

Odluku je donelo krivično vanpretresno veće suda jer smatra da nisu ispunjeni uslovi za određivanje pritvora, koji je tužilaštvo tražilo jer se Jeličić nije pojavio na poslenja suđenja na kojima je bilo planirano izlaganje završnih reči, pred izricanje presude.

Tužilaštvo ima pravo da se žali Višem sudu u Kruševcu na ovo rešenje, rekao je Keković.

Kako pišu Novosti, Osnovno javno tužilatvo zatražilo je 19. juna da sud odredi Jutki pritvor usled njegovog izbegavanja da se pojavi na poslednja dva glavna pretresa, usled čega je odlagano iznošenje završnih reči u postupku koji se protiv bivšeg predsednika opštine Brus vodi zbog krivičnih dela polno uznemiravanja i nedozvoljene polne radnje prema bivšoj saradnici Mariji Lukić.

- Osnovni sud u Kruševcu je rešenjem od 22. juna odbio predlog OJT za određivanje pritvora protiv okrivljenog Milutina Jeličića, iz razloga što još uvek nisu ispunjeni zakonom propisani uslovi za određivanje pritvora, a kako je to predviđeno odredbama 211. stav 1 .tačka 1.ZKP- navodi se u odgovoru dostavljenom "Novostima" .

Glavni pretes u navedenom predmetu zakazan je za 10. jul sa početkom u 12 sati.

Protiv okrivljenog Jeličića je od 10. juna bio na snazi nalog za privođenjem koji je izdao sudija Aleksandar Kocić, ali ga pripadnici Policijske stanice Brus nisu našli na adresi. Ta informacija konstatovana je na pretresu prošlog petka kada su se u sudnici pojavili zamenik javnog tužioca Saša Avramović, oštećena Marija Lukić sa punomoćnicima, dok sa druge strane nije bilo ni Jutke ni njegovog petočlanog advokatskog tima.

Dva dana posle nepojavljivanja u sudnici, Jutka se pojavio na svom biračkom mestu u Domu kulture u Brusu.

Uredno je glasao na lokalnim izborima, na kojima je učestvovao kao nosilac liste "Za moderan Brus". Da li će se konačno pojaviti i u sudnici 10. jula, ostaje da se vidi. Kruševačka policija je protiv Jelićića podnela krivičnu prijavu još marta 2018, a Osnovno tužilaštvo je krenulo da ga goni istog leta.

Jeličić je optužen da je polno uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

Suđenje Jeličiću prošlog leta je iz Brusa izmešteno u Kruševac odlukom Vrhovnog kasacionig suda, zbog pritisaka lokalne javnosti.

Za krivično delo nedozvoljene polne radnje, za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Video: Žrtva i zlostavljač na metar jedno od drugog: Jutka se nije usudio da pogleda Mariju Lukić u oči u tesnom hodniku

Video: Potresna ispovest zlostavljane Snežane Bojić i njenog oca: Jutka nam je bio prijatelj!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa da

    26. jun 2020 | 11:56

    Mene su hapsili u 5 ujutro jer nisam platio kaznu za parking,doslo ih trojica kao da sam ratni zlocinac!A za Jutku ne vaze zakoni,bruka

  • Сварог

    26. jun 2020 | 13:23

    Зар су га коначно нашли? Хахахаха

  • Toma

    26. jun 2020 | 18:49

    Najpre, svaka cast sudu sto je Zakonski odbio predlog Tuzilastva da se Jutka privede, a zasto?! Sto je bio u bolnici?! Ipak DOSLO je do postovanja Zakona ko razume?! Konkretno, pred Izbore na dva dana zakazuju Jutki rociste?! Zasto nisu posle izbora dva dana zakazali?! TRECE, izbori su prosli, sada su zakazali za 20 dana?! Cetvrto, zasto navodno ostecena je cekala pet godina, pa da tuzi, cemu godine cekanja?! Peto, eto Izbori su pokazali da je Jutka sam osvojio sedam mesta, i drugi je na listi od poznatih partija koji su iza njega daleko?! Ovde se sada ogolila istina o pakovanju i politickoj ujdurmi protiv Jutke koga gorstaci cene kao domacina. Stvorio Brusu Opstini najbolju u Srbiji po proizvodnji malina. Sa putevima, hladnjacama, hotelima, skolama, sportskim objektima i sada izgradnjom zatvorene gondole od Brzeca do vrha Kopaonika, od devastirane opstine podigao je u visoko razvijenu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA