Različite verzije o smrti Miljana (28), koji se utopio kod Fruške gore: Čudno je da je skakao u vodu

- Neki kažu da je skakao sa stene, što mi je čudno, jer je moj sin bio neplivač - rekao je mladićev otac

  • 1
Miljan Jovanović Foto: Facebook

Miljan J. (28) iz Ratkova kod Odžaka udavio se u sredu popodne u jezeru Beli kamen kod Bešenova na Fruškoj gori, kada je posle posla otišao da se rashladi sa prijateljima.

Tragedija se dogodila oko 16.30 sati, a telo mladića pronađeno je četiri sata kasnije.

- Sa kolegama sa posla iz Novog Sada otišao na jezero Beli kamen da se malo opuste i okupaju. Nažalost, desila se tragedija i to naočigled njegovih prijatelja i drugih kupača. Iako su svi skočili da mu pomognu, nisu uspeli da ga izvuku - kaže izvor Kurira.

Miodrag, otac nastradalog Miljana kaže da su do njih došle različite verzije nesreće.

- Neki kažu da je skakao sa stene, što mi je čudno, jer je moj sin bio neplivač i nikada nije skakao u vodu. Moguće je da se okliznuo i udario glavom o stenu u vodi - kaže otac i dodaje:

- Mladići koji su bili s njim pokušali su da ga spasu. Odmah su doplivali do njega, ali on je brzo potonuo. Ni oni nisu znali da objasne šta se tačno dogodilo.

Nesrećni otac kaže da su preuzeli Miljanovo telo i da mu spremaju sahranu.

Meštani Ratkova juče su bili potreseni zbog tragične smrti mladića.

- Miljan je bio dobar i vredan, a nedavno je počeo da radi na građevini u Novom Sadu i preselio se tamo. Svi smo u šoku, jer on uopšte nije znao da pliva i izbegavao je kupališta - pričaju meštani i dodaju da je Jovanović u Ratkovu imao roditelje i sestru.

Mirno spavaj

Od Miljana su se juče na društvenim mrežama opraštali prijatelji.

- Miljane, družili smo se prelepo dok si bio tu, počivaj u miru kralju. Mirno spavaj - neke su od oproštajnih poruka.

Inače, jezero Beli kamen, poznato i kao Bešenovačko jezero, nastalo je posle iscrpljivanja kopa laporca, a od osamdesetih godina počelo je da se puni vodom. Procenjuje se da je njegova dubina sada više od 50 metara.

Video: Miloš Miša Smiljanić se oprostio od svog najboljeg prijatelja i kuma dirljivim govorom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amoresuperatutto

    3. jul 2020 | 16:11

    Ne razumem sta je jedan neplivac radio na takvom neobezbedjenom kupalistu?Na takvim mestima niti ima spasioca niti je samo kupaliste bezbedno.Od tog kupalista bas zaziru i iskusniji plivaci jer je poznato po klizavim stenama i mulju pri ulasku u vodu.Pre neku noc devojka iz CG je usla u Dunav "da se osvJezi" kako rece, kod "Petrovarafinskog " mosta gde niko ne ulazi, sto zbog kanalizacionih cevi, armature i prljavstine uz splavove recne policije-pa su upecali kod Zezeljevog mosta 200m nizvodno zapomazuci u boreci se sa strujom.Tuga kako se ugasi jedan zivot mladi .Treba biti oprezan i birati mesto za kupanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA