≫ 

Najbolniji oproštaj roditelja od malog Leona koji je nastradao u Pančevu

Dečak Leon Anđelović (12) nastradao je 24. maja u Pančevu od strujnog udara

  • 5
Leon Anđelović Foto: Telegraf.rs

Dečak Leon Anđelović (12) poginuo je na železničkoj stanici "Pančevo Varoš" 24. maja, a bol njegovih roditelja zbog gubitka deteta iz dana u dan sve je dublja i dublja.

Leonovi mama i tata još jednom su se potresnim, bolnim rečima, oprostili od svog voljenog dečaka koji je nastradao od strujnog udara.

- Otkucaj tvog srca na ultrazvuku rađanja, osmeha, igranja, prvog koraka, reči... I nikada to neće biti zaboravljeno. Naša srca kucaju za tebe dokle god ne budemo ponovo zajedno u carstvu nebeskom, i tamo ćemo biti porodica, tvoji mama i tata - stoji u potresnoj čitulji.

Leon Anđelović, nastradao na pruzi Pančevo, peticija Foto: Sanja Anđelović/Privatna arhiva

Tužnim rečima, preminulom dečaku obratio se otac Srđan.

- Sine, moja rana je iz dana u dan sve dublja. Izgubio sam sina, dobru dušu, lepotu. "Mama, je l' me voliš?", znao si odgovor ali ipak želeo da čuješ. Hvala ti što si mi ulepšao život 12 godina. Doći ću kada Bog bude rekao. Čekaj me! - poručili su nesrećni roditelji.

Peticija Obezbedimo prelaze preko pruge

Podsetimo, majka dečaka Leona pokrenula je onlajn peticiju "Obezbedimo prelaze preko pruge" kojom se traži da se obezbedi prelaz na toj stanici kako više nijedno dete ne bi stradalo.

- Ovu peticiju započinjem ja, Sanja Anđelović, majka Leona, mog dvanaestogodišnjeg anđela, čiji je život prekinut pre nekoliko dana, kada je nastradao od strujnog udara prelazivši prugu na pančevačkoj neograđenoj i neobezbeđenoj železničkoj stanici - stoji u peticiji.

Leonova majka je navela i da želi da svi učinimo zajedno da nijedno dete ne strada na način na koji je poginuo njen voljeni sin.

Peticija je pokrenuta početkom juna, a dosad ju je potpisalo 2.417 ljudi.

Dečak poginuo od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada se popeo na vagon koji se nalazio na četvrtom koloseku i na taj način ušao u zonu opasnosti od voznog voda.

Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima.

Video: Poginuo vozač autobusa, mladić (24) zadobio teške povrede: Teška saobraćajna nesreća kod Vranja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MILI

    3. jul 2020 | 16:44

    SINE MOJ TOLIKO SAM TUŽNA TEKST JEDVA PROČITAH,ANĐELE MOJ BUDI U RAJ IGRAJ SE🕯️💕💞💗💖💝🖤💔TUGA SRCE PARA.

  • Duka

    3. jul 2020 | 17:26

    Ljudi sta dete trazi na toj visini.sta trazi na kompoziciji i kako se popne gore nije mi jasno.ima visokog napona i na stubovima pa se penje samo neko ko radi i ko je strucan.ako zive blizu stanice o tome je sa detetom trebalo da razgovaraju i upozore.nije valjda da roditelji nisu znali za tu vrstu opasnosti a zive u neposrednoj blizini.bez uvrede .

  • Ana

    4. jul 2020 | 15:09

    Žao mi je deteta ali prelaz preko pruge postoji. Nalazi se na 50 metara od mesta nesreće. Pančevci ne žele da koriste taj prelaz jer svako od nas želi prelaz gde mu lično odgovara. Inat i lenjost su naše glavne osobine, pa zato teško i živimo. Nacija koja gradi bez plana i pravila životima plaća svoje greške. Žao mi je deteta, nijedno dete ne zaslužuje tako strašnu smrt. Roditelji učite svoju decu da poštuju pravila!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA