≫ 

Radoslav Zlatić, otac Siniše koji je u Žitištu ubio 4 ljudi: Krišom idem na treninge da vidim unuka

- Više puta sam Centru za socijalni rad u Žitištu podnosio molbu da viđam Nemanju. On mi se ne javlja na telefon, a voleo bih da ga vidim, da popričam sa njim - kaže Radoslav Zlatić

  • 0
Masakr u kafiću Makijato u selu Žitište kod Zrenjanina

Foto: Telegraf

Ne znate vi kako je svaki dan buditi se sa tom mišlju... Ja da mrzim to dete i da se sudim sa njim, bio bih još veći zločinac - kroz plač kaže Radoslav Zlatić, otac Siniše Zlatića, koji je 2. jula pre četiri godine, u napadu besa iz "kalašnjikova" rafalnim hicima usmrtio bivšu suprugu Dijanu i još četiri osobe i ranio 22 ljudi u jednom lokalu u Žitištu.

Zlatić kaže da ne želi da pravda postupak svog sina, pišu Novosti. Jer, za to što je učinio, kako kaže, izdržava kaznu od 40 godina.

- Znam kako je roditeljima i sestri Sinišine bivše supruge. Nema tu nikakvih reči utehe. Ali ta priča da sam tužio unuka Nemanju da bih nešto grabio od njega... - plačnim glasom priča Radoslav.

Objašnjava da su se porodična kuća Zlatića, od oko 200 kvadrata, na ulazu u Žitište, i poslovni prostor gde je obavljao tehnički pregled vozila vodila na starijeg sina Aleksandra, koji je nakon njihovog dolaska iz Slavonije jedini imao ličnu kartu Srbije. Radoslav sada pokušava da deo prostora prevede na svoje ime.

- Više puta sam Centru za socijalni rad u Žitištu podnosio molbu da viđam Nemanju. On mi se ne javlja na telefon, a voleo bih da ga vidim, da popričam sa njim - kaže Radoslav.

Raspituje se stalno za njega, krišom ide na treninge, da vidi kakav je fudbaler.

- Dok smo živeli zajedno, redovno sam mu od penzije davao 100 evra, moj je... I sada bih, samo kad bih mogao - nastavlja najstariji Zlatić, pokazujući sudsko rešenje, kojim je od pre godinu dana postao vlasnik dve trećine kuće, koju čuva, trenutno, objašnjavajući da ne može da je proda, jer se jedna trećina vodi na njegovog sina Sinišu.

Radio u zatvorskoj kuhinji

 

Prema Radoslavljevim rečima, jedino on sa Sinišom ima kontakt od svih članova porodice.

- Pošto je u vojsci bio kuvar, radio je u zatvorskoj kuhinji, gulio krompir i jedan kratak period raznosio hranu po ćelijama, ali je zbog neprijatnih kontakata to ubrzo prestao da radi.

Čeka Sinišin poziv

 

Siniša izdržava kaznu od 40 godina u zatvoru "Nova Skela". Sa ocem se viđa jednom ili dva puta mesečno i ima pravo na nekoliko telefonskh poziva. Radoslav sutra očekuje novi poziv svog sina i dogovor oko slanja paketa, na koji takođe ima pravo dva do tri puta mesečno.

- Siniša je psihički stabilan, naravno da stanje njegove duše samo on zna, ali podnosi zadirkivanja ostalih zatvorenika. Kada mu nešto ispadne iz ruku, pitaju ga: "Da li ti je to ispao kalašnjikov"? - priča Radoslav.

Video: Jula 2016. Siniša Zlatić je zavio Žitište u crno. Ovo su snimci posle masakra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA