≫ 

Posle provoda i vožnje pijanog mladića ugašena 3 života: Devojčica u komi, mladić na respiratoru

Vozač automobila Mihajlo S. (23) iz Ruskog Krstura, bio je pod dejstvom alkohola. Prema nezvaničnim informacijama u krvi mu je pronađeno čak 1,97 promila alkohola

  • 62
Poginuli u nesreći kod Kule M. F. (levo) i Mihajlo S. i Božidarka Đ, Foto: Facebook

Tri devojke starosti 15, 17 i 23 godine su poginule, a dve osobe su teško povređene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas u 3.30 na putu između Kule i Ruskog Krstura, kada je automobil "reno megan" sa šest putnika sleteo sa puta i upao u odvodni kanal.

Jedna od poginulih devojaka T. G. iz Vrbasa imala je samo 15 godina. M. F. iz Kule je imala 17 godina, a Božidarka Đ. iz Novog Sada, koja je inače samohrana majka male devojčice, svega 23 godine.

Vozač automobila Mihajlo S. (23) iz Ruskog Krstura, bio je pod dejstvom alkohola. Prema nezvaničnim informacijama, u krvi mu je pronađeno čak 1,97 promila alkohola, što je količina koja daleko premašuje dozvoljenu.

Sudbina je htela da vinovnik nesreće jedini iz nje izađe - sa lakšim povredama. Zbog prebrze vožnje i nađenog alkohola u krvi on je uhapšen i trenutno se nalazi u policiji.

Druge dve osobe, M. S. (14) iz Kule i Jovan V. (18) iz Ruskog Krstura su u teškom stanju nakon ove užasne saobraćajne nesreće i doktori Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu bore se za njihove živote.

- Mladiću je povređena kičma i probodena su mu pluća. Nalazi se na respiratoru, dok se Milica nalazi u komi. Oboje su u kritičnom stanju - objasnio je izvor Kurira i dodao da je jedno od njih dvoje i operisano.

Božidarka bila samohrana majka

Kako su rekli meštani Ruskog Krstura za Blic Mihajlo S. se vraćao iz izlaska iz Vrbasa, sa njim je u kolima bio i Jovan. Navodno su tri devojke pokupili u Kuli. One su stopirale na putu za Ruski Krstur.

- Božidarka je samohrana majka, znam da živi sa roditeljima i ima još tri sestre. Ovo je užasna tragedija. Svi su u selu u šoku – rekao je B. S, mladić iz Ruskog Krstura.

Božidarka Đ. koja je nastradala u udesu, navodno je bila u vezi sa Mihajlom S, koji je vozio automobil, prenose mediji.

Bojan V., brat povređenog Jovana, kaže da je njegov brat kobne večeri bio u provodu sa društvom.

- Nadamo se da će preživeti. To su bile dobre devojke, drugarice, žao mi je jako. Trebalo je da i ja izađem sa njima, ali sam odlučio da ostanem kod kuće jer sam ujutru imao posla - kratko je rekao brat povređenog mladića.

Inače, u noći između subote i nedelje na srpskim putevima desile su se tri teške saobraćajne nesreće, u kojima je nastradalo petoro mladih. Osim tri devojke, život je izgubio motociklista Dragan A. (24), na putu Ivanjica-Arilje, kao i Užičanin B. K. (28), koji je kolima sleteo u Zlatarsko jezero u Kokinom Bordu.

Teško delo protiv bezbednosti saobraćaja

Iz Somborske policije kažu da su uhapsili su M. S. zbog sumnje da je, jutros oko 03,30 časova, na putu između Kule i Ruskog Krstura, izazvao saobraćajnu nezgodu.

- Osumnjičeni se tereti da je kao vozač putničkog automobila „reno megan“ u kome je bilo šestoro putnika, pod dejstvom alkohola i usled neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta u odvodni kanal - kažu iz policije.

Osim toga, niko od putnika nije imao vezan sigurnosni pojas. Uviđaj je obavilo Osnovno tužilaštvo iz Vrbasa.

Osumnjičenom M. S. koji je u saobraćajnoj nezgodi zadobio lake telesne povrede, određeno je zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i on će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Somboru, najverovatnije tokom sutrašnjeg dana.

Video: Pijan u po bela dana kolima proleteo kroz izlog, povredio nedužnu devojčicu i njenog tatu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    5. jul 2020 | 18:18

    pijanog vozaca treba obesiti da ima pravde i zakona uopste mu nebi trebalo suditi.ne razumem ljude koji okrivljuju nevine devojke.zalosno je sto mi nemamo odgovarajuce kazne za ovakve prestupnike.

  • Gile

    5. jul 2020 | 22:31

    Mi smo u tim godinama pre više od dve decenije igrali klikere,ne ljuti se čoveče, devojčice preskakale lastiš i svi uživali u detinjstvu,a danas sa 13-14 godina izlasci do 5 ujutru po noćnim klubovima,diskotekama,uživanje u skupim stvarima,devojčice već imaju kandže na prstima a dečaci žive san opasnih tipova,ovakvima 40 godina robije za primer drugima.

  • Dejan

    5. jul 2020 | 18:28

    Užas. Šta više reći. Stalno se isto ponavlja. Svake godine mladi ginu na putevima,jaka auta oni tek položili, ponekad čak i nemaju položeno,a pije se u kafićima do zore i onda se divlja po putevima.Nažalost u Srbiji vlada opšta nekultura i nemoral,pa tako i u saobraćaju. Mnogo smo kao nacija potonuli i niko nikome ne posvećuje dovoljno pažnje, pogotovu se deci malo pažnje posvećuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA