Među linoleumom pronađeno više od 1.000 kilograma marihuane: Podignuta optužnica protiv kamiondžije

Osumnjičeni je 8. aprila prošle godine bio za volanom šlepera koji je prevozio bale linoleuma za Bugarsku

  • 0
Kamion Foto: Mateja Beljan

Više tužilaštvo u Pirotu podiglo je optužnicu protiv B.P. iz Odžaka, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo neovlašćene proizvodnje i promet droge, odnosno zbog krijumčarenja 1.025 kilograma marihuane preko Srbije i Bugarske.

Osumnjičeni je 8. aprila prošle godine bio za volanom šlepera koji je prevozio bale linoleuma za Bugarsku. Prilikom kontrole na bugarskom prelazu Kalotina, među robom je otriveno 40 torbi i 7 vreća ovog opijata. U šverc je bio umešan još jedan vozač, koji je prevozio identičnu robu. Da bi zavarali trag bugarskoj carini i policiji, nakon pregleda "čistog" kamiona skinuli su tablice i prebacili ih na kamion u kome je bila droga, pišu "Novosti".

Vozač prvog kamiona je odmah uhapšen i prebačen u Sofiju, dok je B.P., planinskim stazama uspeo da pobegne iz Bugarske i vrati se u Srbiju. Nedugo zatim pao je u ruke našoj policiji. Bugarski organi su, kako saznajemo, dugo insistirali na njegovom izručenju, međutim na kraju je postignut dogovor da se procesuira u Srbiji, gde je i uhapšen. Tragovi ovog opijata, odnosno njegovo poreklo vodi ka Kosmetu.

Naša i bugarska carina su u prvoj polivini prošle godine, na prelazima Gradina i Kalotina zaplenile preo 5 tona marihuane poreklom iz južne pokrajine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA