≫ 

Otac rekao da idu na odmor u domovinu: U automobilu pronađeno neprijavljenih 30.000 evra

Ovaj devizni prekršaj je otkriven tokom kontrole audija Q8 austrijskih registarskih oznaka kojim je porodica turske nacionalnosti putovala iz Austrije ka Turskoj

  • 3
30.000 neprijavljenih evra Gradina Foto: Uprava carina

Carinici su na prelazu Gradina 4. jula 2020. godine sprečili pokušaj jedne četvoročlane porodice da preko granice bez prijavljivanja prenese 30.000 neprijavljenih evra koje su spakovali u kofer, saopštila je Uprava carina.

Ovaj devizni prekršaj je otkriven tokom kontrole audija Q8 austrijskih registarskih oznaka kojim je porodica turske nacionalnosti putovala iz Austrije ka Turskoj.

Otac porodice koji je upravljao vozilom je službenicima na prelazu rekao da putuje sa suprugom i decom na odmor u domovinu i da sa sobom ne nose ništa sem ličnog prtljaga i 8.000 evra.

30.000 neprijavljenih evra Gradina Foto: Uprava carina

Sumnjajući u njegovu izjavu, carinici su odlučili da ipak detaljno pregledaju automobil, prtljag i putnike. Tada su, na dnu kofera sa ličnim stvarima, pronašli i 60.000 evra koje putnk nije prijavio, a u njegovom novčaniku našlo se još 10.000 evra, navodi se u saopštenju.

Četvoročlanoj porodici je vraćeno 40.000 evra, što je iznos koji nisu bili u obavezi da prijave (10.000 evra po osobi), dok je preostalih 30.000 evra privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

Video: U jastuku skriveno više od 150.000 evra: Carinici na prelazu Gradina zaplenili veliku sumu novca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    6. jul 2020 | 13:45

    Sve sto je legalno moze da se prebaci preko banke ali eto ljudi rizikuju.

  • Djole

    6. jul 2020 | 15:31

    Koliko sam ja čuo može da se prenese bilo koja suma para ako postoji dokaz da su te pare legalne neki izvod iz banke ili nešto slično treba da se prolazi kao dokaz o tome. Sada ne znam odakle ovim ljudima pare verovatno na crno nešto rađeno ili neki poslovi ko zna kakvi. Ali u svakom slučaju svaka čast samo me je uvek zanimalo kako nadju te ljude koji prave ovakve stvari?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA