≫ 

Stanje preživelih iz nesreće kod Kule: Jovan pozitivan na koronu, i Milica i on su na respiratoru

Jovanu V. je, po prijemu u novosadsku Dečju bolnicu, ustanovljeno da je pozitivan i na korona virus, što je dodatno otežavajuća okolnost

  • 0
Bolnica, pacijent, bolnički krevet Ilustracija Foto: Shutterstock

Četrnaestogodišnja Milica S. i Jovan V., oboje iz Vrbasa, teško povređeni u saobraćajnoj nesreći u nedelju u blizini Kule u stabilnom su stanju.

Prema rečiam dr Andree Đuretić, portparola Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, oboje povređenih jesu stabilno, međutim i dalje su u teškom stanju, pišu "Novosti".

- Oboje provređene dece su priključeni na mehaničku ventilaciju, odnosno respirator - kazala je dr Đuretić.

Sedamnaestogodišnjak je, prema saznanjima ovog medija, u nedelju bio podvrgnut operaciji kičme. Njemu je u saobraćajnoj nesreći povređen lumbalni deo kičme, a zadobio je i povrede grudnog koša. Čertnaestogodišnja devojčica zadobila je povredu slezine i glave, a oboje i mnogobrojne posekotine po telu i izgubili su mnogo krvi.

Jovanu V. je, po prijemu u novosadsku Dečju bolnicu, ustanovljeno da je pozitivan i na koronavirus, što je dodatno otežavajuća okolnost. U ovoj zdravstvenoj ustanovi napominju da je pacijent odmah izolovan, te da su primenjene sve mere zaštite. Svi ležeći pacijenti u Dečjoj bolnici se testiraju na Kovid-19.

Video: Stradao zdravstveni radnik kod Kokinog broda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA