≫ 

Pritvor za Mihajla (23) zbog nesreće u kojoj su tri devojke poginule, a dvoje maloletnika povređeno

Mladić se pred Višim tužilaštvom u Somboru branio se ćutanjem, a protiv njega je sudija odredio pritvor zbog sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja

  • 7
Mihajlo S Mihajlo S. Foto: Facebook

Pritvor u trajanju do 30 dana određen je Mihajlu S. (23) iz Ruskog Krstura, koji se sumnjiči da je izazvao stravičnu saobraćajnu nezgodu kod Kule u kojoj su stradale tri devojke, a dvoje tinejdžera teško povređeno.

Mladić se pred Višim tužilaštvom u Somboru branio se ćutanjem, a protiv njega je sudija odredio pritvor zbog sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, piše "Blic".

Pritvor je određen i jer postoji opasnost da bi okrivljeni boravkom na slobodi mogao da ometa postupak suđenja, uticajem na svedoke, pre svega na dvoje preživelih koji se nalaze u bolnici.

Drugi razlog za pritvor je i visina kazne koja je propisana za to krivično delo, odnosno kazna zatvorom od dve do 12 godina, kao i činjenica da su posledice tragedije doveli do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

U stravičnom udesu u nedelju, 5. juna, u 3.45 časova ujutru, nastradale su Marija F.(17) i Tatjana G. (15) iz Kule i Božidarka Đ. (23) iz Crvenke.

Saobraćajna nezgoda dogodila se kada je "reno megan", kojim je sa 1,5 promila akohola u krvi upravljao Mihajlo S. (23) iz Ruskog Krstura, usled neprilagođene brzine sleteo s puta i udario u kanal.

Niko od putnika u vozilu nije bio vezan, pa su svi putnici od siline udarca poispadali iz automobila.

Sa njima u vozilu su bili i Milica S. (14) iz Kule i Jovan V. (17) iz Ruskog Krstura, koji su teško povređeni. Njima je zdravstveno stanje kritično i nalaze se na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

Jovan je i pozitivan na virus korona.

Prema nezvaničnim saznanjima šestoro mladih se kobne noći vraćalo iz diskoteke u Odžacima, preko Lalića i Ruskog Krstura.

Božidarka će biti sahranjena danas na gradskom groblju u Crvenki, a Tatjana i Marija u Kuli.

Video: Majku i bebu od sigurne smrti spasao sudar pijanih vozača

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ko zna zna

    6. jul 2020 | 19:34

    niko nigde neide sa namerom da pogine.a svako ko voli da popije i da u pijanom stanju vozi treba mu oduzeti dozvu i saobracajnu na godinu dana.onaj koji pijan usmrti nekog minimalno treba da pro ede u zatvoru 25 godina.problem je sto u srbiji nema pravde.

  • seljo

    6. jul 2020 | 19:35

    zasto ljudi okrivljuju zrtve.pijane vozace treba kaznjavati najvecim mogucim kaznama.

  • ,trgnimo se

    6. jul 2020 | 18:33

    Dokle vise alkohol I volan, dokle... izginuse nam deca... sta ce devojcice od 15 godina u 3:45 ujutru u kolima sa pijanim deckom? Roditelji, roditelji... a za ovog decka je najveca kazna sto je ubio svoje drugarice zbog svoje nepromisljenosti, unistio I svoj I zivote drugih. Pocivajte u miru lepotice male. 😪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA