≫ 

Ušao u banku bez maske, pa legao na ulaz dok mu ne ispune uslove: Drama u Novom Sadu, reagovao MUP

Dolazila i Hitna pomoć

  • 26
LEgao na ulazu u banku Foto: 021.rs

Muškarac srednjih godina, danas oko 11.30 časova, legao je na ulazu u Banku Inteza na Novom naselju, jer nisu hteli da mu daju masku, bez koje ga nisu puštali u ekspozituru.

Prilikom ovog bizarnog incidenta u Ulici Bate Brkića, intervenisale su novosadska policija i Hitna pomoć, a muškarac je otišao nakon razgovora sa pripadnicima ove dve službe.

Kako su za 021.rs naveli svedoci, muškarac je, po ulasku u banku, došao u spor sa zaposlenima jer nije imao masku, mada je to obaveza svakog ko ulazi u bilo koji javni objekat u Novom Sadu. Tražio je, ako već mora da ima masku, da mu je banka obezbedi. Pošto nisu imali da mu daju masku, namerno je legao na ulaz iz protesta i nije hteo da izađe dok mu ne daju masku ili dok ne obavi posao zbog kojeg je došao u ekspozituru.

Očevici su ispričali da je sve trajalo oko pola sata i da za to vreme niko nije mogao da uđe u banku, a da se sve završilo nakon dolaska policije i Hitne pomoći. Muškarac je razgovarao sa njima i, odbivši pomoć zdravstvenih radnika, otišao iz banke.

LEgao na ulazu u banku Foto: 021.rs

Za 021.rs su nezvanično u ove dve službe potvrdili da su njihove ekipe po pozivu otišle u Ulicu Bate Brkića. Kako kažu u policiji, muškarac nije priveden, ali će, na osnovu izjava zaposlenih iz banke, dobiti prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira.

U Hitnoj pomoći navode da su pozvani jer je muškarac policajcima naveo da mu je bilo loše zbog niskog šećera, ali da nije bilo razloga za zdravstvenu intervenciju.

Video: Nove mere Kriznog štaba: Maske su obavezne, menja se distanca, zabrana poseta bolnicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    6. jul 2020 | 19:45

    Covek je u pravu.Zasto traze maske kad na kutiji pise da ne stiti od virusa? Zato sto su oni sa maskom moderni robovi.

  • Ne znam

    6. jul 2020 | 19:51

    Remecenje javnog reda i mira zato sto je trazio nesto sto navode pod obavezno...covek bi cekao ispred nek mu zavrse posao ili da mu daju ono sto ga teraju da stavlja da bi zavrsio...u ovom slucaju on nista nije odbijao, moze ladno da tuzi banku zbog naplate odrzavanje racuna a usluge iste ne moze da koristi...neka banka sprovede odgovarajuce uslove pa neka traze i skafandere...

  • Ivana

    6. jul 2020 | 22:21

    U pravu je covek,ja drzim kozmeticki salon i imam maske ako neko slucajno dodje,a ne ponese.I sta smo onda mi koji obezbedimo maske za klijente?Budale mozda?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA